tisdag 20 juli 2010

Rengöringstips med lavendelolja


Lavendelolja är en olja som är användbar inom flera områden. Mest känd är den för att den är lugnande och antiinflammatorisk. Den är bra om du har känslig hud och är underbar att ha i massageolja som hjälp mot spända muskler. Har du huvudvärk kan några droppar lavendelolja lindra samtidigt som du vilar med fötterna i högläge.

TIPS! När du gör rent din hud tappar du upp varmt, men inte hett vatten i en skål eller i handfatet och tillsätter några droppar lavendelolja, t.ex. Dr Hauschka Bath Oil och rör om.
Doppa en kompress i vattnet, vrid ur och tryck försiktigt över ansikte, hals och bröst. Andas in doften och känn hur den påverkar dig. Det varma vattnet öppnar porerna och lavendeldoften gör dig avslappnad och harmonisk. Nu går du vidare med din rengöringsprodukt som du försiktigt masserar in. Torka bort den med en lavendelkompress och avsluta rengöringen genom att skölja ansiktet med svalt vatten. Det stänger porerna och verkar även det antiinflammatoriskt. Tänk på att om du har ytliga blodkärl ska du aldrig använda för varmt eller kallt vatten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar