torsdag 29 juli 2010

Ge inte upp!

När man provar nya hudvårdsprodukter och rutiner måste man ha tålamod och inte ge upp så snabbt. För att verkligen kunna avgöra vilket resultat man får behöver man prova i 6 månader eller minimum 3.

För att förstå gör jag en jämförelse med beroende.Det kan vara socker, kaffe eller vad som helst annat fysiskt, mentalt eller känslomässigt. Ingen blir väl förvånad när jag säger att det brukar vara en period av abstinens i början, några återfall men så småningom har man förhoppningsvis kommit dit man vill. Det vet alla. Samma sak är det med träning, kost och... jag ni förstår

Det märkliga är att när det kommer till hudvård förväntar vi oss att få resultat väldigt snabbt. Mycket beror förstås på den reklam vi ser i media som påstår en massa saker som inte stämmer. Har man inte kunskap om hur huden och kroppen fungerar och kunskap om kosmetisk kemi är det omöjligt att veta vad som är möjligt och inte.

Har man under lång tid använt annat än naturkosmetika behövs en omställningsperiod. Naturkosmetiksa produkter innehåller ingredienser som aktiverar hudens funktioner. Har dem varit avstängda eller nedsatta kan det bli en reaktion när dem kommer igång igen. Tänk på vatten som varit avstängt. I början är det grummligt för att sedan bli klart för att ta en liknelse.

Huden är det yttersta vi ser men resultaten beror på det som händer ända inifrån och på våra gener. Skönhetsindustrin är inte dum. Den använder sig av billiga ingredienser som huden blir beroende av på ett negativt sätt och så måste vi fortsätta, utan att få långsiktiga resultat.

Om reklamen var sann skulle vi inte se en enda människa med annat än perfekt hud!

Ge inte upp för snabbt om du inte får dem resultat du vill. Fråga din hudterapeut om råd om vad mer du kan göra.

1 kommentar:

  1. Härligt att någon skriver om det här. Jag tycker att de flesta vill se resultat direkt och dissar produkterna om de inte fungerar direkt. Synd, de vet inte vad de missar.

    SvaraRadera