torsdag 17 november 2011

Olja eller lotion?


Det kom en fråga om vilket man ska välja? och om det inte är så att en olja kommer att göra huden torrare enligt Dr.Hauschkas filosofi om att lika botar lika?

Det är inte bara oljan i sig utan vilken sorts olja och vilka medicinalväxter som ingår i produkten som avgör resultatet på huden. Man får titta på sitt behov och utifrån det avgöra vilket som passar bäst. Oavsett vilket man väljer gäller samma sak för kroppen som för ansiktet, dvs. ingen fet nattvård. Att applicera en lotion efter träning flera timmar innan läggdags är helt ok, men oljan ska appliceras på morgonen på fuktig hud.
En bodylotion är lättare och går in lite snabbare i huden och passar bra när man inte har så djupgående problem, eller på sommaren när det är varmt och man vill ha lättare kroppsvård.
Vi har tre. Lemon som är för den med försvagad bindväv och celluliter. Ros för vuxna och barn och baby som har känslig hud som behöver näring och Kvitten som är mycket fuktighetsbevarande och ger huden en fastare känsla.

Våra oljor innehåller rytmiserade växtextrakt och är därför mycket kraftfullare och verkar mer djupgående. Här har vi sju. Birch Arnica som ökar ämnesomsättningen i huden och värmer spända leder och muskler. Perfekt före och efter träning. Lemon som ingår i vårt hudvårdsprogram mot celluliter. Almond St.Johnswort (johannesört) lugnande, mjukgörande och fuktighetsbevarande. Moor Lavender för väderkänsliga människor som lätt blir kalla. Lugnande och främjar en djup avslappnande sömn. Ros för vuxna barn och baby. Extra bra om du känner dig i behov av omhändertagande och är emotionellt utmattad. Blackthorn förebygger bristningar under graviditet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar