fredag 5 november 2010

Minikurs om inre obalanser del 5.

Sista delen i denna lilla minikurs. Vad vore livet om vi har allt men ändå har missat....

NJUTNING och GLÄDJE. Vi kan äta hur bra som helst, träna, inreda vår drömbostad m.m. men det kommer ändå inte att kännas bra om du inte samtidigt njuter och gläds åt det du har och det du väljer att göra. Desto mer vi kan göra det i vardagen, det är ju ändå där vi oftast är, desto rikare blir livet. Dessutom tenderar dessa känslotillstånd att öka så det blir en positiv spiral.

Att hitta något i livet som inte bara är kul utan superkul och som ger en känsla av eufori ger riktiga glädje och energikickar som kan sitta i länge. Hitta det! Min euforikick är att dansa salsa.

I lägen när man har kört fast är det en bra hjälp att göra något kul istället så att hjärnan och sinnet får något annat att fokusera på, sedan brukar det gå bättre.

Mat kan vara en källa för både njutning och dåligt samvete. Vi tar upp näringen bättre om vi också njuter av det vi äter så gör det.

Njut och gläds åt dig själv också och dina erfarenheter. Det har en stor påverkan på hur du ser ut och känner dig och din hud och det var det som var grundfrågan i den här kursen. Vad gör man åt inre obalanser, som i sin tur påverkar huden. För att sammanfatta är det bra att:

*Minska så mycket på stressen som möjligt. Speciellt den inre.
*Sova gott och tillräckligt många timmar.
*Äta mat som passar just dig, som du och magen mår riktigt bra av.
*Yoga.
*Njuta och känna glädje.

Det här är mina bästa tips, och bra hudvårdsprodukter förstås.

2 kommentarer:

  1. Intervjuade för några år sen en av våra mest framstående hjärnforskare, och han berättade hur det dåliga samvetet påverkar kroppen rent kemiskt. Om du t ex äter en bulle och njuter, då uppväger njutningen det ev negativa med socker och vetemjöl. Och det är ju förvisso inte så nyttigt att äta bullar varje dag.. men ännu skadligare blir de om du dessutom får dåligt samvete. Kanske därför naturlig, ekologisk hudvård funkar så bra.. det är härligt och belönande för både hy och samvete:-))

    SvaraRadera
  2. Det har jag också lärt mig av en klok lärare, att det är det dåliga samvetet som är värst. Det tror jag absolut på. Det sitter i huvude, hjärnan och sinnet.

    SvaraRadera