måndag 5 mars 2012

Varför Dr.Hauschka?

Förutom det självklara, att det är rena ekologiska och verksamma produkter så är det för den filosofi som ligger till grund för produkterna. Att arbeta med Dr.Hauschkas produkter är en stor och rolig utmaning eftersom filosofin helt går emot vad de flesta andra hudvårdsföretag förespråkar. Dem som vågar prova en fettfri nattvård, strunta i peelingen och använda en olja till fet hud, som är det som är det mest kända, får fantastiskt fina resultat.
Dr.Hauschka har en antroposofisk grund som utgör filosofin,men vad är det? Antroposofi är ett stort ämne som inte låter sig förklaras i en hast, men om man skulle beskriva det med en mening så är det läran om det spirituella. Man kan säga att antroposifi är ett sätt, en väg att lära känna sig själv. Den du är.

Antroposofin tar hänsyn till att vi är individuella och har utvecklat olika tekniker och skolor ( waldorf ) där man får möjlighet att utvecklas efter just sina egna förutsättningar. Man tar hänsyn till och bejakar att vi har en egen inneboende kraft och potential. Likadant fungerar det med hudvården. Den tar hänsyn till och arbetar med hudens egen förmåga och vår kroppsintelleigens som vi är födda med.

Det finns en koppling mellan det spirituella och vår hud. Den är vår barriär och vårt fysiska känslelspröt. Allt avspeglas i den och den är helt sammankopplad med våra känslor. Därför är det lika viktigt att ta hand om vår spirituella sida som vår fysiska för att må bra, vara lyckliga och harmoniska och få den där fantastiska strålande huden vi drömmer om. Här kan du läsa mer om Dr.Hauschkas filosofi.

1 kommentar:

  1. Hej hej! Hoppas på att få fiska lite tips:) jag har egentligen aldrig varit intresserad av Dr Hauschkas produkter, men har nyligen blivit sugen på att testa. Men min hy befinner sig i ett bedrägligt stadie just nu. Jag brukar i vanliga fall ha normal/ torr hy. Men de senaste månaderna känns den torr ända ner till insidan, jag har STORA inåtväxande finnar som dyker upp då och då och jätte mycket pormaskar, har även en del torrhetslinjer, speciellt runt ögonen men oxå i Pannan. Hoppas På tips om vilka produkter jag kan kika mer på:) tack för en fin blogg!

    SvaraRadera