onsdag 21 december 2011

Varför får jag problem med huden del 2

Men om jag har gjort allting ”rätt” och ändå får problem med huden? Ja det kan naturligtvis också bero på felaktig hudvård eller fel användning av produkterna.

Här är de vanligaste felen vi gör med våra produkter

· För starka rengöringsprodukter som torkar ut och förstör syraskyddsmanteln.

· Fel produkter. Du använder produkter för en hudbild du inte har.

· För kraftigt aktiverande produkter som orsakar en reaktion hos huden. Det kan vara produkter som innehåller syror eller att du använder en produkt som ska motverka åldrande som din hud inte har behov av.

· Användning av olja till en torr hud. All olja torkar ut huden. Det kan kännas bra en period men i längden torkar olja ut huden eftersom den får huden att minska sin egen oljeproduktion. Vill du använda olivolja gör den mer nytta genom att användas i maten.

· Du byter ofta mellan olika märken eftersom resultaten inte kommer tillräckligt snabbt. Det är en process i kroppen innan problemen syns på huden, då kan man inte räkna med att få toppresultat på en eller två veckor. Huden förnyar sig varje månad och det är först då man kan se en tydligare förbättring. Däremot kan huden kännas fräschare efter bara någon vecka med rätt produkter.

· Du blandar olika märken och plockar tips från olika filosofier. Har du tillräcklig kunskap om dig själv och huden kan det fungera att göra så, men den vanliga konsumenten har oftast inte det. Alla märken har utvecklat produkter som är tänkta att fungera optimalt tillsammans så varför ska man blanda märken? Ger din hudvård dig en jämn, mjuk, fräsch, ren hy med lyster har du hittat rätt produkter men du ska trivas med doft och konsistens också.

· Du får finnar ibland eller något annat problem och behandlar hela huden som om den vore en acnehud. Finnar får vi alla ibland. Använd dina vanliga produkter och köp en concealer eller ett täckstift med vårdande ingredienser som både dämpar rodnad och hjälper till att läka(inte torka) ut finnen.

· Du använder make-up av diskutabel kvalitet. Make-upens innehåll är lika viktigt som hudvården eftersom huden tar upp innehållet i den också. Köp en högkvalitativ foundation. Den är lika viktig som din dagcreme och har en skyddande effekt. Billiga make-upmärken har inga vårdande ingredienser och kan ofta vara boven till tilltäppta porer och för torr och blank hy.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar