torsdag 8 december 2011

Rytmisering
Vad är rytmisering?
En av de saker som är unikt med Dr.Hauschka och som gör att produkterna fungerar så fantastiskt bra är rytmisering. Det finns inget annat hudvårdsmärke i världen som har det. Men vad är det egentligen? Och vad har det med huden att göra?


Rudolph Hauschka frågade vad liv är, och fick svaret att studera rytm. Han upptäckte då att allt omkring oss verkligen har en rytm. Naturen har sina årstidsväxlingar, dag och natt, värme och kyla, växterna sina växtcykler och vi själva har vår individuella dygnsrytm eller kroppsklocka, huden har sin förnyelsecykel på 28 dagar och inte minst har vi vår hjärtrytm. Han insåg att allt det här är liv, dessa återkommande rytmer. De flesta av oss är medvetna om att om vi rubbar vår naturliga rytm så fungerar vi inte lika bra. Vi upplever obalans. Så är det också i naturen och överallt där man hittar en naturlig rytm.


När han förstått detta ville han hitta ett sätt att bevara livskraften från växten till slutprodukten för att på så sätt tillföra mer liv till det i oss som behöver balanseras och bli helt igen. Allt består av energi och inom holismen ser man en sjukdom eller ett hudproblem som en brist på energi eller att man har för mycket. Tillför man energi kan kroppen använda sig av den för att balansera sig själv.


Mycket förkortat går själva rytmiseringen till så att när växterna skördats och växtdelarna tagits hand om lägger man dem i en behållare med vatten och utsätter dem för samma rytmer dem naturligt utsätts för i naturen såsom ljus och mörker, värme och kyla, rörelse och stillhet. Detta simuleras under sju dagar i ett laboratorium. En del av blandningen bränns och lite av askan tillsätts i resten av blandningen och askan som blir över går tillbaka ut i trädgården. Om någon vill är intresserad finns en film om det hela här

1 kommentar:

  1. Den filmen ska jag kolla in, låter mycket spännande.

    SvaraRadera