måndag 5 september 2011

Semesterreflektioner

Vilka underbara veckor jag har haft. Det är först när jag är på semester och kan koppla av från allt som jag inser hur stressad jag varit. Allt det vardagliga som jag inte tänker på men egentligen vet hur det påverkar som tv.tex. och att äta lunchen snabbt för att hinna med ärenden. Allt jag tror att jag måste hinna med. Tidsptimist, det är jag det. Den här semestern fick mig att verkligen tänka efter vad som är viktigt i mitt liv. Vad vill jag ha kvar? Vad vill jag släppa? Vad vill jag förnya?

Jag tänker mig alltid att jag ska bli ännu vackrare med lite färg, men vad händer? Jo det är så fullt med mygg på nätterna att jag kände mig som en tonåring igen med ansiktet fullt av myggbett. Det var där dem kunde bita för kroppen låg under lakanet. Läpparna torkade ut och fick en stor blåsa pga. den salta vinden och solen. Jodå, jag hade solskydd men uppenbarligen var det inte tillräckligt. Som grädde på moset var jag vit av solkrämen. Som tur var hade jag packat ner Dr.Hauschkas Hudkur Sensitive som var suverän på läpparna och gav fantastisk lindring.


Jag gjorde ett vågat (eller dumt?) experiment också och var helt utan solskydd i ansiktet under två dagar (inte i rad) för att se hur huden skulle reagera. Det gick utmärkt. Jag har alltid keps och solglasögon på mig och ligger oftast med en bok för ansiktet eller med huvudet under ett parasoll. Inget jag regelbundet tänker praktisera men jag var nyfiken på om huden klarar även solen bättre när man använder Dr.Hauschkas hudvård och låter den jobba själv. Kanske kan det ha bidragit till att det gick såpass bra.


Vattenmelonen växte utanför hotellet på ett stort fält och det åt vi varje dag som kompliment till allt vatten man måste dricka i hettan. Nu är sommaren i stort sett över men jag behåller en del av livsstilen här hemma. Önskedrömmen vore att alltid kunna känna mig så lugn som jag gör nu, men jag vet av erfarenhet att det inte brukar bli så. Mitt bästa tips till alla är att plocka fram en känsla, bilder eller annat härligt från en lyckad semester och ta några minuter på "memory lane" när du behöver varva ner och återkalla den där härliga känslan du hade.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar