tisdag 17 augusti 2010

Osynliga "gifter"

Alla som är intresserade av naturkosmetik, bryr sig om miljön m.m. är så klart insatta i hur vi ska göra för att värna om naturen, äta ren mat och vara rädda om det vi har. Vi källsorterar, tänker på material i kläder och prylar och ser till att minimera utsläpp från industrier, biltraffik osv. So far so good. Men....

Har du tänkt på att tankar och känslor också kan räknas som föroreningar?

Det är jätteviktigt i allt det här att vi inte glömmer att ta hand om oss själva på det planet också. Det är lätt att ta hand om det vi ser fysiskt och lika lätt att glömma eller inte tro att det har betydelse det som vi inte ser.

Att styra sina tankar tror jag inte på det leder lätt till tvång och kontroll och när vi inte klarar det, det gör ingen, känner vi oss misslyckade och så var vi där igen.

Desto mer vi lär oss att lyssna på oss själva och göra val som är bra för oss och gör oss lyckliga, desto lättare är det att välja positiva tankar. Dem kommer av sig själva som en naturlig följd.

Det här gäller även det vi tänker om varandra. Vi har alla våra sidor och det ska vara så men vi gör varandra en tjänst om vi fokuserar på det som är positivt. Vi behöver inte gilla alla men respekt och medkänsla kan vi ha ändå.

En ren miljö inkluderar också energin oss människor emellan.

Varför säger jag det här? Jo, för att det påverkar hur du känner dig och också ser ut.Resultatet av din hudvård. Din utstrålning.

2 kommentarer:

  1. Väldigt kloka ord, fick mig att tänka till en stund :)

    SvaraRadera
  2. Ja det där är ofta något man inte tänker på. Det lär väl dröja ytterligare innan det är lika självklart att tänka på det som den fysiska miljön.

    SvaraRadera