onsdag 27 juli 2011

Tips mot celluliter



Här kommer ett tips mot celluliter som jag fick av Englands suveräna utbildare Elaine Robinson


Du behöver tre av våra kroppsoljor. Du börjar med

Birch Arnika Body Oil som sätter fart på ämnesomsättningen och avgiftningen i huden. Den är också perfekt att använda innan och under en detoxkur. När den är slut går du över till Blackthorn Body Oil som hjälper till med elasticiteten och slutligen tar du en flaska Lemon/Lemongrass Body Oil som stramar upp huden och stärker bindväven.

Tanken är att varje olja förbereder huden för nästa så att du får en bra effekt. Celluliter uppstår inte över en natt så det krävs lite tålamod och arbete för att det ska bli bättre.


Vår fullständiga kur mot celluliter omfattar även Lemon Body Wash som du använder dagligen. När du tvättat dig gör du en kontrastdusch vilket innebär att du duschkar omväxlande varm och kallt från fötterna och upp mot axlarna tre gånger. Börja med varmvattnet.

Och Lemon Bath som du applicerar på en svamp och masserar kroppen med istället för Body Wash en gång i veckan.


För att få bästa effekt av oljorna gör du även en massage med dem, på de områden som är utsatta.

Häll lite olja i handflatorna och börja applicera oljan ovanför knät med glidande rörelser upp mot rumpan tills oljan är jämnt fördelad.

Massera in oljan med cirkulära rörelser från knät och uppåt. Öka trycket för varje cirkel. Upprepa tre gånger.

Börja nu från knät igen och fatta huden lätt med ena handen och släpp den. Upprepa på samma sätt med andra handen. Fortsätt göra detta omväxlande med knådande rörelser med båda händerna tills du når toppen av låret. Upprepa proceduren över hela låret och längs med rumpan.


Och så var det det där med kost och motion som vanlig då, men det vet ni ju redan.

2 kommentarer:

  1. Tack för superbra tips, den här metoden med de tre olika oljorna efter varann ska jag definitivt testa.
    Hoppas du njuter till fullo av denna underbara sommar :)
    Kram från Ellinor

    SvaraRadera
  2. Det hoppas jag att du också har. Jag har inte testat själv men jag brukar alternera mellan citron och fitnessoljan som är mina favoriter.
    *kram* :-)

    SvaraRadera