tisdag 14 september 2010

Visa mig din panna


Alla har sett människor med mer eller mindre tydliga linjer i pannan. Det kan vara riktigt kraftiga eller knappt befintliga. Åldern på dem som har dem kan variera betydligt också. Allt från yngre som har till äldre som inte har. Konstigt eller?

Linjerna vi får behöver inte ha ett dugg med åldrandet att göra. Däremot kan man se hur det står till med dem inre organen. Hela ansiktet speglar vår insida så för att hålla huden fri från linjer gäller det att vårda insidan lika mycket som utsidan. Eller mer, skulle jag säga.


Till organen är även känslor kopplade, det är därför det så tydligt syns på utsidan hur vi mår inuti. Kroppen ljuger inte.

Vad står linjerna för?

Den översta är binjurarna
I mitten har vi tjocktarmen. Det är den som oftast är tydlig.
Nederst är det tunntarmen.
Linjer som sitter mellan ögonbrynen är kopplade till levern.

Vad kan man göra för att förbättra?
Matsmältningen är jätteviktig för att få en fin hy. Så att se till att den fungerar är nummer ett.
Du är unik så hitta det som fungerar för just dig. Lär dig att känna hur du mår av maten du äter och hur kroppen och tarmarna reagerar. Lika viktigt är din inställning till dig själv och livet. Är du snål och håller igen eller är rädd för att släppa taget om det du behöver kan det visa sig i en icke fungerande mage och matsmältning. Äter du mycket skräpmat, dricker för mycket alkohol eller annat som gör att levern får jobba extra hårt länge syns det också förr eller senare.

Att stressa mindre och träna är andra grundregler. All träning är bra men speciellt bra för dem inre organen är yoga och qi gong som är uppbyggda för att förbättra våra inre funktioner och samtidigt får oss att stressa ner och få tillgång till mer energi. Perfekt tycker jag.

Det finns massor att berätta om detta ämne och här har jag bara skummat lite på ytan. Det går att koppla varje organ till ett stjärntecken också. Det är inte så enkelt som att ett råd gäller alla, men du behöver inte få linjer och rynkor bara för att du blir äldre. Lär dig vem du är och lev efter det.




3 kommentarer:

  1. Intressant. Stod faktiskt framför spegeln i fredags med en tjejkompis o disktuerade våra rynkor i pannan.

    SvaraRadera
  2. Tydligen kan man få mycket linjer och orenheter i pannan om man tänker och grubblar för mycket...

    SvaraRadera
  3. Ja det kan man få. Linjerna som står för levern är kopplade till ilska bl.a.Arga personer tänker en hel del på det som dem är arga på.Perfektionister som alltid vill ha det exakt på det sätt dem själva bestämt och inte på något annat sätt brukar också tänka till och fundera och blir också ofta irriterade och arga om det inte går deras väg.

    SvaraRadera