onsdag 13 april 2011

WALA


WALA är moderbolaget som Rudolph Hauschka grundade 1936 i Tyskland för att framställa homeopatiska läkemedel. Det var först 1967 som den första hudvården såg dagens ljus. Då kom tre produkter, Rengöringscreme, Ansiktsvatten och Rosencreme.

WALA driver många projekt runt om i världen, vilket kanske inte är så känt för allmänheten. Man samarbetar med olika organisationer bland annat Tyska Agro Action som bekämpar hunger och fattidom över hela världen.

Rosos odlas i Afganistan, Bulgarien och Iran. Från Afganistan kommer ju tyvärr också opium men nu har bönderna ett alternativ genom rosodlingen och behöver inte vara beroende av opium för sin överlevnad. I alla länder där man har projekt bygger man också skolor, förbättrar sjukvård och drar in vatten till byarna.

I Iran finns ett område där ett projekt drivs vilket har gjort att arbetslösheten där är den lägsta i hela landet.

WALA betyder Warmth Ashes, Light Ashes och symboliserar den rytmiseringsprocess som är unik för Dr.Hauschka. Det var när Rudolph studerade rytm som han upptäckte att växterna liksom allt annat har en egen rytm som han ville bevara intakt från det att växten skördats till slutprodukten, dvs. våra krämer. Det är därför hudvården är så effektiv. Den är levande, liksom vi och vår hud är.

Växterna i produkterna odlas till stor del i den egna biodynamiska trädgården, kommer från viltväxande områden eller tas från odlingsprojekten. Arbetarna som skördar växterna får inte vara i trädgården om de har en dålig dag eftersom den negativa energin går över till växten och ger en sämre slutprodukt.

Hela WALA genomsyras av en tanke om respekt för allt levande och att vi alla är ett och sammanlänkade av en gemensam energi. Det märks väldigt tydligt i hudvården, genom alla projekt och sättet man arbetar på i alla led. Hos WALA arbetar man med kroppens inneboende läkekraft och intelligens och tar hjälp av naturens krafter det är det som gör hudvården så fantastisk. Vad kan vara starkare än vår egen kraft och energi?

2 kommentarer:

  1. Det är just därför jag älskar Dr.Hauschka så mycket. Att produkterna så långt det går är biodynamiska och inte bara ekologiska, och att de har sina egna kontraktsodlingar och hjälper till att skapa ett bättre liv och samhälle för fattiga människor. Deras sociala engagemang är helt fantastiskt!
    (PS. Melissa Day Cream passar mig perfekt:-))
    Ha en fin vecka!
    Kram

    SvaraRadera
  2. Håller helt med dig, det är inte "bara" hudvård utan så mycket mer.
    Ha en fin vecka du med
    Kram :-)

    SvaraRadera