fredag 21 januari 2011

Eksem



Jag ser att det i olika bloggar är frågor om eksem, vad som fungerar och inte.
Jag vill tipsa om Dr. Hauschka Med som i sin serie har två krämer som är speciellt framtagna för dem med extremt torr hud, atopiskt eksem eller dermatit. Ice Plant Body Care Lotion och Intensive Ice Plant Cream.
Vi är alla unika och har olika orsaker till att vi har dessa hudproblem. Det finns dock en genitisk faktor att ta hänsyn till.
För att få koll på hur problemen yttrar och utvecklar sig är det bra att föra dagbok. Skriv upp vad du äter, vilka kläder du haft på dig, vad du har gjort under dagen och naturligtvis vilka produkter du använt till dig själv, städ och tvätt.
När du har atopiskt exsem kan du inte använda några som helst syntetiska material i kläder eller i dina produkter. Bomull och linne brukar vara de material som huden tål bäst.
Stress är en faktor som spelar extra mycket in där det kommer till eksem så se till att hitta det som du blir lugn och harmonisk av och gör det regelbundet.
Att träna regelbundet och äta en balanserad kost är också viktigt för att behandlingen ska bli framgångsrik, tyvärr har det ingen garanterad verkan på alla så det gäller att prova sig fram.
Atopiska eksem och dermatit är inte enbart en fysisk åkomma därför är det viktigt att man behandlas holsistikt. Mitt tips är att hitta en duktig homeopat eller annan alternativmedcinare som man känner förtroende för.
Vill ni testa krämerna så skickar jag gärna prover. Det är bara att maila mig.

4 kommentarer:

  1. Siden är också väldigt bra för eksemhud. Det finns ett företag som heter Dermasilk som har specialbehandlat silke men det fungerar även bra med vanliga silkeskläder. Silke har obrutna fibrer vilket minska irritationen i eksemet. Dessutom reglerar siden temperatur och klimatet kring huden bättre än bomull vilket lindrar.

    Att korrigera kroppens ph-värde kan också hjälpa. Basiskt pulver eller basisk kost har hjälpt mig.

    Skrev även till Elisabeth om detta och tipsade då även om anti-parasitlkur som är helt naturlig.

    Lycka till alla som kämpar med eksem!

    SvaraRadera
  2. Ja siden är ju underbart mot huden och ett bra ph-värde hjälper kroppen i allt. Bra tips du hade!

    SvaraRadera
  3. Apropå Ingrids kommentar om DermaSilk.

    Fördelen med Dermasilk framför siden är att det minskar infektion i eksemet och på så sätt lindrar klådan.

    Här kan du läsa mer: http://www.medeca.se/eksem-hudbesvar/dermasilk-eksembehandling

    Vänliga hälsningar
    Staffan Larsson
    Medeca Pharma

    SvaraRadera
  4. Toppen! Tack Staffan!

    SvaraRadera