lördag 17 juli 2010

Om att välja ekologiskt


Jag väljer ekologiskt i första hand om jag har möjlighet till det, men som med så mycket annat finns det inte alltid att tillgå. Nagellack är ett exempel, likaså frans och brynfärg och tycker jag, hårfärger. Det finns men fungerar inte optimalt i dagsläget.

Jag tycker inte att man ska bli fanatisk utan använda sitt sunda förnuft och ta det som är det näst bästa. Att vara fanatisk skapar väldigt mycket stress och begränsningar och det motverkar dem goda intentioner och val du gör i övrigt.

Har du inte levt så ekologiskt förut men gärna vill börja så ta små steg i taget. Förändringen sker inte över en natt och det ska funka för dig också, med din livsstil.

En tumregel är att börja byta ut dem produkter du använder varje dag. Tyvärr funkar inte det när det gäller ansiktsvård, då behöver man använda hela "kitet" för att få optimalt resultat. När det kommer till mat är det enklare. Gå igenom ditt basskafferi och se vad du kan byta ut där. Du behöver inte slänga allt på en gång utan byt när en vara tar slut.

Ekologiskt bröd och andra godsaker bakar du själv. Köp ekologiska ingredienser istället.

När det gäller ekologiska varor så är tyvärr inte allt vad det ser ut att vara. Vill du vara så säker du kan, handlar du i en hälsokostbutik. Fysisk eller på nätet.

Den hemlige kocken och Äkta vara, är två böcker som är fulla med intressant information och tips. Finns i pocket. Billigast på Bokus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar