lördag 31 mars 2012

Ögonen i fokus del 2

En del har alltid mörka ringar runt ögonen. En vanlig orsak är att blodkärlen ligger nära ytan och det brukar vara genetiskt betingat. Det är dessvärre svårt att göra någonting åt med krämer men en concealer som ljusar upp gör att det syns mindre. Dr.Hauschkas Concealer finns i tre olika nyanser där nr 01 är den ljusaste. Den innehåller vårdande oljor och läkeörter.


Svullna ögon är ett annat problem som många har. Det kan också ha olika orsaker. För mycket och för lite vätska, dålig nattsömn och för tunga cremer t.ex. Det kan också bero på allergier av olika slag. En bra hjälp får du med hjälp av våra ögonkompresser. Dr.Hauschkas Eye Solace. De hjälper också om du har överansträngt dina ögon vid datorn eller tv:n Kompresserna innehåller svart te, fänkål, kamomill och ögontröst.

Två andra produkter som också innehåller ögontröst och därmed också vårdar ögonen samtidigt som skönheten förstärks är Dr.Hauscka Mascara, Volym mascara och Dr.Hauschka Liquid Eye Liner. Just maskara är den make-up de flesta kvinnor inte kan vara utan och applicerar varje dag. Då känns det extra bra med en som innehåller vårdande ingredienser som inte sliter och torkar ut ögonfransarna. Förutom maskara och eyeliner är det roligt att förstärka sina ögon med ögonskugga och gärna framhäva den egna färgen för att få dem ännu mer framträdande. Vill du göra det ska du använda en kontrasterande färg på ögonskuggan och inte samma färg som dina ögon har. Här är några exempel.

Bruna ögon: grönt, blått, turkos

Gröna ögon: blått, gult, rosa

Blåa ögon: orange, guld, persika

Lila passar alla ögonfärger så det är ett säkert kort om man vill ge bort ögonskugga i present.
Tips!

Om du märker att huden runt ögonen blivit eftersatt eller är för tidigt åldrad kan du

förbättra den genom att under några månader lägga Dr.Hauschka Firming Mask eller

Dr.Hauschka Rejuvenating Mask Intensive som din ögoncreme på morgonen. Välj Firming Mask om huden är åt det slappa hållet och Rejuvenating Mask om du har pigmentsfläckar.

Kombinera med att flera gånger i veckan lägga Eye Solace, ögonkompresser för ännu bättre resultat. Är svullnad ditt huvudsakliga problem kan du lägga Eye Solace morgon eller kväll 7-10 dagar och se om det blir bättre.

Är du riktigt torr runt ögonen ska du prova Dr.Hauschkas Ögonbalsam. Det är en fet creme som ska appliceras mycket sparsamt. Går inte att lägga make-up ovanpå. Den passar bra om du är ute mycket i stark kyla och blåst, lätt får tåriga ögon eller har tendens till eksem. Skyddar också huden vid bastubad som kan verka uttorkande.måndag 19 mars 2012

Ögonen i fokus det 1Ögonen är det oftast det första vi lägger märke till när vi träffar en ny människa. Med ögonen kan vi uttrycka det vi känner och dem kan avslöja oss när vi känner en sak men säger en annan, om vi är rädda eller ljuger t.ex.

Den vanligaste ögonfärgen är brun som den större delen av världens befolkning har, därefter kommer blå som 8% har och grön som endast 2% har. Det finns många nyanser inom varje färgfamilj där t.ex. grått som räknas som en blå nyans men blir grå därför att den innehåller mindre melanin. Mängden melanin i ögat är det som avgör dess färg. Riktigt mörkbruna ögon innehåller mycket melanin.

Att ögonen är själens spegel är ett välkänt begrepp. Ögonen är ofta det vi först lägger

För att behålla en god ögonhälsa och undvika ögonsjukdomar är det bra att skydda ögonen från skadlig strålning med solglasögon eller arbetsglasögon om du har den typen jobb som rekommenderar det. Du kan annars få skador på hornhinnan. Undvik att överanstränga ögonen och se till att du har den korrigering du behöver med linser eller glasögon.

Kosten har också betydelse för vår ögonhälsa. Här är några livsmedel som är extra bra för ögonen:

Mörkgröna bladgrönsaker

Frukt och bär, blåbär

Fiskolja 5 gram per dag

Grönt te

Vegetabiliska oljor

Skaldjur

Nötkött, lever

Nötter

Fullkorn

Morötter

Ögonen är inte bara själva ögat utan hela området runtomkring. Huden runt ögat är den tunnaste vi har och måste därför vårdas varsamt. Det är där de första tecknen på åldrande visar sig i form av linjer. Eftersom huden är så tunn kan den svullna om man använder en för tung creme eller applicerar för mycket. Bättre är att använda en ögoncreme som är anpassad efter ögonområdets behov. Dr.Hausckas Ögoncreme med ananas hjälper huden att hålla sig fast och återfuktad. Den absorberas omdelebart så att du kan lägga din ögonmake-up direkt. För dig med mogen hud hjälper Dr.Hauschka Regenerating Eyecream till att effektivt motverka slapp hud, linjer och pigmentering.

torsdag 15 mars 2012

Vad brinner du för?

Den frågan ställer Hannah i sin blogg idag. Jag svarar på den här eftersom den säger lite mer om vem jag är.

Jag brinner för människor. För att du ska komma ihåg vem du är. Du ska komma på att du inte är dina känslor, du upplever dem. Du är inte dina tankar. Du är inte dina handlingar. Du är inte ditt jobb eller vilken annan titel som helst. Du är inte ditt namn. Du är inte din kropp,men du har en.

Vem är du? Du är en strålande varelse full av ljus och kärlek. Bakom allt det andra du inte är. Kommer du på det minns du att alla andra också är det och att världen trots att den ser ut som den gör med gott och ont kanske ändå inte är det du trodde.

Jag brinner för en öppen värld där vi tar hänsyn till varandra och behandlar varandra med respekt. Framför allt respekterar våra olikheter eftersom det ger oss ett mycket större liv.

Jag brinner för att du ska se hur vacker och fantastisk du är och därför brinner jag också för ekologisk hudvård och mat och hälsa som hjälper dig med det.

Jag brinner för yoga  eftersom den utvecklar människan och dessutom tar hand om kroppen på ett optimalt sätt.

Jag brinner för salsa eftersom det är en sådan enorm glädje i dans och ett sätt att mötas och lära sig komma överens.

Det finns mycket att brinna för men framför allt brinner jag för att du ska hitta det som passar dig och ger dig
livsglädje och passion i livet. Jag jobbar själv på det, varje dag.

 

måndag 5 mars 2012

Varför Dr.Hauschka?

Förutom det självklara, att det är rena ekologiska och verksamma produkter så är det för den filosofi som ligger till grund för produkterna. Att arbeta med Dr.Hauschkas produkter är en stor och rolig utmaning eftersom filosofin helt går emot vad de flesta andra hudvårdsföretag förespråkar. Dem som vågar prova en fettfri nattvård, strunta i peelingen och använda en olja till fet hud, som är det som är det mest kända, får fantastiskt fina resultat.
Dr.Hauschka har en antroposofisk grund som utgör filosofin,men vad är det? Antroposofi är ett stort ämne som inte låter sig förklaras i en hast, men om man skulle beskriva det med en mening så är det läran om det spirituella. Man kan säga att antroposifi är ett sätt, en väg att lära känna sig själv. Den du är.

Antroposofin tar hänsyn till att vi är individuella och har utvecklat olika tekniker och skolor ( waldorf ) där man får möjlighet att utvecklas efter just sina egna förutsättningar. Man tar hänsyn till och bejakar att vi har en egen inneboende kraft och potential. Likadant fungerar det med hudvården. Den tar hänsyn till och arbetar med hudens egen förmåga och vår kroppsintelleigens som vi är födda med.

Det finns en koppling mellan det spirituella och vår hud. Den är vår barriär och vårt fysiska känslelspröt. Allt avspeglas i den och den är helt sammankopplad med våra känslor. Därför är det lika viktigt att ta hand om vår spirituella sida som vår fysiska för att må bra, vara lyckliga och harmoniska och få den där fantastiska strålande huden vi drömmer om. Här kan du läsa mer om Dr.Hauschkas filosofi.