lördag 31 december 2011

Gott Nytt År!2012 är ett år det har pratas en hel del om. Vad ska hända egentligen? En del säger att jorden går under(vilket kan tolkas på flera sätt) och en del säger motsatsen. Oavsett vad man tror blir det ett år när den gröna skönheten och annat hållbart kommer att fortsätta sin fantastiska utveckling i världen.

Jag kommer också att fortsätta min utveckling och därför kommer det en ny avdelning här på bloggen som har ett annat fokus samtdigt som det hänger ihop med den ekologiska skönheten.


Ett Grönt Skönt Fantastiskt 2012 önskar jag er!

Kram

Katarina

onsdag 21 december 2011

Varför får jag problem med huden del 2

Men om jag har gjort allting ”rätt” och ändå får problem med huden? Ja det kan naturligtvis också bero på felaktig hudvård eller fel användning av produkterna.

Här är de vanligaste felen vi gör med våra produkter

· För starka rengöringsprodukter som torkar ut och förstör syraskyddsmanteln.

· Fel produkter. Du använder produkter för en hudbild du inte har.

· För kraftigt aktiverande produkter som orsakar en reaktion hos huden. Det kan vara produkter som innehåller syror eller att du använder en produkt som ska motverka åldrande som din hud inte har behov av.

· Användning av olja till en torr hud. All olja torkar ut huden. Det kan kännas bra en period men i längden torkar olja ut huden eftersom den får huden att minska sin egen oljeproduktion. Vill du använda olivolja gör den mer nytta genom att användas i maten.

· Du byter ofta mellan olika märken eftersom resultaten inte kommer tillräckligt snabbt. Det är en process i kroppen innan problemen syns på huden, då kan man inte räkna med att få toppresultat på en eller två veckor. Huden förnyar sig varje månad och det är först då man kan se en tydligare förbättring. Däremot kan huden kännas fräschare efter bara någon vecka med rätt produkter.

· Du blandar olika märken och plockar tips från olika filosofier. Har du tillräcklig kunskap om dig själv och huden kan det fungera att göra så, men den vanliga konsumenten har oftast inte det. Alla märken har utvecklat produkter som är tänkta att fungera optimalt tillsammans så varför ska man blanda märken? Ger din hudvård dig en jämn, mjuk, fräsch, ren hy med lyster har du hittat rätt produkter men du ska trivas med doft och konsistens också.

· Du får finnar ibland eller något annat problem och behandlar hela huden som om den vore en acnehud. Finnar får vi alla ibland. Använd dina vanliga produkter och köp en concealer eller ett täckstift med vårdande ingredienser som både dämpar rodnad och hjälper till att läka(inte torka) ut finnen.

· Du använder make-up av diskutabel kvalitet. Make-upens innehåll är lika viktigt som hudvården eftersom huden tar upp innehållet i den också. Köp en högkvalitativ foundation. Den är lika viktig som din dagcreme och har en skyddande effekt. Billiga make-upmärken har inga vårdande ingredienser och kan ofta vara boven till tilltäppta porer och för torr och blank hy.

måndag 19 december 2011

Varför får jag hudproblem? Del 1Tänk om jag kunde svara rakt och enkelt på det varje gång jag får frågan.Det är en av de svåraste frågor en hudterapeut får eftersom det finns oändligt många svar på det. Några generella områden kan man alltid titta på och min motfråga till klienten blir helt enkelt: Hur mår du?

När huden visar tecken på att inte må bra är det lätt att tro att det är produkternas fel. Ibland stämmer det men oftast beror det på något helt annat. Huden är vårt skydd och vår gräns mot yttre och inre påverkan och är direkt sammankopplad med våra känslor och hur vi mår. Det pratas det inte om eftersom skönhetsbranschen vill att vi ska köpa nya produkter hela tiden för att lösa än det ena, än det andra. 20 % gener och 80 % livsstil är siffrorna för hur vi själva kan påverka vår hud. Det säger en hel del. Visar sig inte problemen i huden kan det lika gärna visa sig på håret och naglarna i stället.

Alla hudproblem som är röda, t.ex. eksem, rosacea, röda fläckar, acnehud som är väldigt röd beror på en inflammation i huden. En inflammerad hud är arg och irriterad och behöver lugna och balansera sig. Likadant som med oss själva. En uttorkad hud behöver förstås fukt och kanske också fett. Vi kan också vara uttorkade inuti vilket kan märkas på färgen på urinen och på hur avföringen är. Vatten och rätt fett som smörjer tarmarna och ger näring behövs även på insidan. Är man väldigt stressad tar kroppen inte upp näringen lika bra och vi kan få problem trots att vi äter en bra kost. Våra hormoner kan också ställa till det och få huden att reagera. Mediciner likaså. Dem kan förstöra både tarmfloran och stänga in problem i huden så att det på ytan ser fint ut för ett tag, men i längden skapar djupare och mer långvariga problem. Många inklusive mig själv tål inte kemikalier speciellt bra. Då blir det extra viktigt vilka produkter vi använder, men också vad vi äter och vilket material vi har i kläderna.

Hudproblem kan också komma efter en jobbig period när vi mår bra igen. Det verkar bakvänt men när vi slappnar av och släpper taget om det som varit kan det underliggande komma upp till ytan så att vi helt kan läka. Det är med andra ord positivt fastän det inte upplevs som det. Dessa problem brukar inte vara så långvariga och när huden mår bra igen behåller vi resultatet.

Man kan tycka att det är orättvist och att det finns personer som stressar och lever hårt och trots det har en fin hud. Då kan deras gener ha gett dem extra fin hud eller visar sig deras problem någon annanstans i kroppen.

torsdag 15 december 2011

Dr Hauschkaterapeut
Vill du bli Dr.Hauschkaterapeut?
Att jobba med Dr.Hauschkas produkter är både fantastiskt roligt och inspirerande samtidigt som det är en utmaning. Jag utbildade mig förra hösten och hade lyckan med mig att bli anställd som Dr.Hauschkas utbildare. Mitt jobb är att utbilda återförsäljare , men jag gör en hel del annat också.
Jag är ständigt i kontakt med många konsumenter och utmaningen är att få dem att förstå konceptet och att våga prova att vårda sin hud utan nattcremer, peeling och massage. Som Dr.Hauschkaterapeut kan man säga att du utbildar varje klient du jobbar med och lär dem hur huden fungerar och vad som skiljer vårt koncept från alla andras. Inte bara från den petro-kemiska utan även annan ekologisk hudvård.


I februari har vi en utbildning till Dr.Hauschkaterapeut i Stockholm. Du får lära dig den klassiska två-timmars behandlingen, allt om produkternas innehåll och användning. Du får lära dig mer om WALA , antroposofi, rytmisering, växter m.m. m.m. I kursens pris ingår produkter så att du direkt kan sätta igång med behandlingarna. För att få gå kursen krävs att du är diplomerad hudterapeut. Klassisk eller eko har ingen betydelse. Vi har ett begränsat antal platser och väljer ut vilka som får gå för att få en jämn fördelning över landet.Bor du norr om Stockholm har du stor chans att bli först och därmed unik i din stad.


Vill du veta mer? maila mig, katarina@drhauschka.se så skickar vi ett intresseformulär som vi vill att du skickar in snarast möjligt.

torsdag 8 december 2011

Rytmisering
Vad är rytmisering?
En av de saker som är unikt med Dr.Hauschka och som gör att produkterna fungerar så fantastiskt bra är rytmisering. Det finns inget annat hudvårdsmärke i världen som har det. Men vad är det egentligen? Och vad har det med huden att göra?


Rudolph Hauschka frågade vad liv är, och fick svaret att studera rytm. Han upptäckte då att allt omkring oss verkligen har en rytm. Naturen har sina årstidsväxlingar, dag och natt, värme och kyla, växterna sina växtcykler och vi själva har vår individuella dygnsrytm eller kroppsklocka, huden har sin förnyelsecykel på 28 dagar och inte minst har vi vår hjärtrytm. Han insåg att allt det här är liv, dessa återkommande rytmer. De flesta av oss är medvetna om att om vi rubbar vår naturliga rytm så fungerar vi inte lika bra. Vi upplever obalans. Så är det också i naturen och överallt där man hittar en naturlig rytm.


När han förstått detta ville han hitta ett sätt att bevara livskraften från växten till slutprodukten för att på så sätt tillföra mer liv till det i oss som behöver balanseras och bli helt igen. Allt består av energi och inom holismen ser man en sjukdom eller ett hudproblem som en brist på energi eller att man har för mycket. Tillför man energi kan kroppen använda sig av den för att balansera sig själv.


Mycket förkortat går själva rytmiseringen till så att när växterna skördats och växtdelarna tagits hand om lägger man dem i en behållare med vatten och utsätter dem för samma rytmer dem naturligt utsätts för i naturen såsom ljus och mörker, värme och kyla, rörelse och stillhet. Detta simuleras under sju dagar i ett laboratorium. En del av blandningen bränns och lite av askan tillsätts i resten av blandningen och askan som blir över går tillbaka ut i trädgården. Om någon vill är intresserad finns en film om det hela här

fredag 2 december 2011

Vård för överkänslig hyDu som har överkänslig hud som t.ex. rosacea har inte alltid så lätt att hitta hudvårdsprodukter som fungerar. Dr.Hauschka har flera produkter som framgångsrikt hjälpt många att få fin hud igen.
Under de 2-4 fyra första veckorna ska du enbart använda Rengöringsmjölken för din rengöring morgon och kväll. Som dagcreme använder du Kvittencreme, eller om du vet att du inte tål eteriska oljor, Med Intensive Plant Cream

Har det fungerat bra under dessa veckor lägger du till Ansiktsampull Normal eller Sensitiv, eller Intensivserum 03. Ampullerna används endast på kvällen. Intensivkuren används morgon och kväll. Kuren görs under 28 dagar. Som komplement kan du en gång i veckan lägga Rejuvenating Intensive Mask, Soothing eller Moisturizing Mask
Nu har huden förhoppningsvis lugnat sig och fått ökad motståndskraft. Då kan du lägga till Ansiktsvatten Normal och Rengöringscreme och vid behov byta ut Kvittencreme mot Rosencreme eller Rosencreme light.

Ditt hudvårdsprogram efter 4-8 veckor ser då ut som följer:
Morgon: Rengöringscreme, Ansiktsvatten N och någon av Rosencremerna eller Kvittencreme. Behöver du, fortsätt med Med Intensive Plant Cream.

Kväll: Rengöringsmjölk och Ansiktsvatten Normal.

Veckovård: Någon av ovanstående masker, men nu kan du också prova Lermask som du med fördel kan blanda lite Rosencreme i.