torsdag 23 juni 2011

HKDenna vecka har jag spenderat några dagar på huvudkontoret för Dr.Hauscka Sverige som ligger i det här röda huset, ute i skogarna i Orsa. Det är ett litet projekt att ta sig dit om man inte har bil. Jag tar alltid tåget och då får man byta i Borlänge, åka vidare till Mora och sedan bli hämtad där för att ta sig ända fram

Det är alltid lika mysigt att komma dit, speciellt nu på sommaren. Det går inte att jämföra denna arbetsmiljö med den vi har i Stockholm. Jag kan inte tänka mig en bättre plats för ett företag som jobbar med ekologisk hudvård än där.

Det är inte bara Dr.Hauschka som huserar där utan även gratistidningen Free, om ni känner till den. Tidigare var det även tidningen Hälsas hembas.


Vad har jag då gjort? Tyvärr inte så mycket jag kan berätta om mer än att det jobbas för fullt på ett projekt som snart kommer att bli synligt. Det hoppas vi iaf. Vidare har jag fått en sneakpeak på kommande lanseringar som ser mycket lovande ut. Det kommer dock att dröja länge, men det som väntar på något gott......


Nästa resa för mig blir till Tyskland och trädgården i Eckwälden. Det ser jag verkligen fram emot.

söndag 19 juni 2011

Utsikt från mitt fönsterSå här ser det ut utanför mitt arbetsrumsfönster just nu. Man ser nästan inte ut för den stora jasminen som växer utanför. Underbart vackert. Jasmin är en av mina favoritblommor tillsammans med nyponros och kaprifol när det kommer till dofter.


torsdag 9 juni 2011

Fina sommarbenNu är det den perfekta årstiden om man vill förbättra formen på sina ben.

Här är mina bästa tips. Välj en eller flera alternativ som funkar för dig och passa på att frossa i favoritbären och grönsakerna.


Gå överallt och skippa bussar, tunnelbanor och spårvagnar. Iaf i innerstan.

Gå i walkingskor och ta med ombytesskor till jobb och after work aktiviteter.

Cykla om du inte gillar att gå

Passa på att simma när vattnet blivit tillräckligt varmt. Bra för hela kroppen.

Jogga, löp eller powerwalka två, tre gånger i veckan.

Lägg till ett styrkepass på gym eller ute i naturen där det passar. Du kan göra utfallssteg med eller utan vikt i händerna. I http://www.blossommagazine.se finns många bra övningar. Eller titta in hos Terese http://www.sparkibaken.se


När du har tränat klart duschar du med Lemon Bodywash eller Lemon Bath som du använder på en svamp. Det hjälper till att motverka celluliter. För bästa resultat smörjer du sen in benen med Lemon Body Oil eller Lemon Body Lotion.

För att hjälpa kroppen att göra sig av med avfallsprodukter, förbättra ämnesomsättningen i huden och värma muskler och leder använder du Fitness Body Oil. Den kan man smörja in sig med innan träning också om man brukar känna sig stel eller har knän som gör lite ont.

Jag brukar alternera mellan produkterna efter behov.


Slutligen ett tips för dig som lätt får inåtväxta hårstrån efter hårborttagning. Spraya med

Ansiktsvatten Special. Den hjälper till att motverka detta.


tisdag 7 juni 2011

Ayurveda för ditt sinneAyurveda, läran om livet är en fantastisk indiskt filosofi som passar perfekt ihop med ett ekologiskt liv. Det finns många böcker i ämnet och det här är den senaste. Den skiljer sig en hel del från tidigare böcker eftersom den fokuserar på sinnet i första hand.
Så här står det på baksidan:

För att förstå dig själv, varför du mår som du gör, känner som du gör, måste du lära känna din egen personlighet och få kunskap om sinnets anatomi.

I den här boken beskrivs sambandet mellan kropp och sinne och själens ursprung och transformation under livets gång. Du får lära dig vilken kost och livsstil som passar ditt dominerande element och hur du kan använda energinivåerna i dom kropp för att förbättra din psykiska och fysiska hälsa.

Boken har också många övningar som du kan använda vid olika tillfällen.

Jag har använt mig av ayurveda under många år och fått mycket hjälp bara genom små förändringar i kost, minska på tv-tittande, vara ute mer i naturen och andra tips som är bra för för just mig.

Hur gärna vi än vill så räcker det inte bara med bra produkter och bra kost, vi behöver minska vår stress och hitta glädjen i livet också för att stråla av hälsa och skönhet.

Boken köpte jag på på www.bokus.com