fredag 29 april 2011

Mask som dagkräm






Får du inte tillräcklig vård av din Dr.Hauschka dagkräm kan du prova att använda en mask under dagen istället. Det kan vara den extra puff din hud behöver för att komma igång igen.

Dr.Hauschka har fyra krämmasker som passar att ha som dagkräm.


Soothing Mask Antistress. Lugnar en stressad, röd och irriterad hud. Bra för dig med mycket ytliga blodkärl.


Firming Mask Ros. Återuppbyggande, uppstramande och stärkande mask för alla över 30 år. Jättefin att ha som ögonnkräm om man behöver lite mer vård där.


Rejuvenating Mask Intensive. Passar alla. Gör huden klar, förbättrar hudstrukturen och förfinar porer. Suverän om du har envisa acneärr som inte vill försvinna. Perfekt efter-sol mask.


Moisturizing Mask är för dig med extra torr hud som inte får tillräckligt med fukt hur du än gör.


Maskerna använder du som en kur under 4-6 veckor eller så länge du behöver. Du kan också välja att lägga en tunt lager under din vanliga dag eller solkräm. Maskerna funkar också fint att blanda med ansiktsoljan för dig som använder den på dagen.


Alla masker kan du lägga ända upp under ögonen om du vill, men tänk på att inte ta för mycket där och låta den gå in ordenltigt om du vill lägga på foundation. Då blir det snyggast resultat.

torsdag 28 april 2011

Pollenallergi någon?


Är det någon mer än jag som har pollenallergi? Då vet ni hur trött och slut man kan bli av att vara ute bara en liten stund så här års. Jag har hittat det som jag tycker är det bästa medlet när man inte vill använda konventionella pollenmediciner. Nasaleze.

Det är ett cellulosapulver från tall som enkelt sprayas upp i näsan och bildar ett extra filter som gör att oönskade partiklar inte tar sig vidare in i kroppen. Det gör inte heller medlet som stannar där och hjälper näsan att förbättra sin egen filtreringsförmåga, något som vanlig medicin inte kan göra. Nasaleze kan användas av alla och fungerar även på pälsdjursallergi. Jag tycker det är jättebra och jag märker direkt om jag glömt att ta det någon dag. Effekten ökar ju mer regelbundet du tar det så även om det är en "bra" pollendag ska man ta det.


Produkten hittar du i de flesta hälsokostbutiker och på nätet.

tisdag 26 april 2011

Tints of Nature Leave In



Den här produkten fick följa med hem förra veckan. Den är inte ren, men innehåller en del ekologiska ingredienser. Eftersom jag hört att färgerna är bra slog jag till.
Ni som läst min blogg ett tag vet hur jag kämpar med att få ordning på håret utan att falla tillbaka till vanliga produkter. Det går inget vidare måste jag erkänna. Håret är torrt och känns inte alls som det gör med silikoner i. ;-)
Jag börjar misstänka att orsaken till att det är så torrt är att jag under många år färgat det med Casting från L´oreal.
De senaste 16 månaderna har jag bara färgat en gång och det var den sista med det medlet. Basta!
Jag vill undvika att mitt hår blir blekt i solen och inte behöva ha solhatt på mig hela tiden därav detta köp.
Jag tänker som så att jag använder det de dagar jag vet att jag kommer att vara ute mycket så behöver jag inte ha det varje dag. Jag sprayar heller inte i hårbotten eftersom den är lika känslig som huden i ansiktet.
Tints of Nature Seal & Shine Leave In Conditioner skyddar mot uv-strålning, saltvatten, klor och värme från fönar och plattänger plus att jag tycker att den doftar väldigt gott. Inte det optimala valet kanske men bättre än mycket annat så jag ger det en chans.

UPDATE: Efter att ha sett kalla fakta om hårfärger och kemi kommer jag att göra som Sverker brukar göra, slänga denna produkt i soptunnan!

onsdag 20 april 2011

Supergreens



Det här näringstillskottet inhandlade jag häromveckan efter att ha provat under några dagar. Jag har testat andra tidigare och tycker att det här är mildare i smaken. Det kommer från Helhetshälsa och innehåller en mängd nyttiga saker såsom korngräsm vetegräs,lakrisrot, rödbetspulver, grönt te, broccoli, probiotika med mera.

Jag blandar det i min morgondrink med nässel och nyponpulver och tycker att jag får extra energi. Jag tillhör dem som har lite pollenallergi vilket gör att jag kan bli lite trött så här års med det brukar släppa längre fram.

För alla som vill ha en matigare smoothie rekomenderas att blanda i proteinpulver och gärna linfröolja. Då har man nästan fått en komplett måltid eller ett mellanmål som passar före eller efter träning.

tisdag 19 april 2011

Nvey Eco Lip Scrub



Den här produkten låg i min goodiebag som jag fick med mig hem från Living Greens event för några veckor sedan. Först trodde jag att det var något fel på den. Det blev ju ingen färg och den kändes korning. Sen gick det upp ett ljus, det är en lipscrub! Jag visste inte att det fanns i sortimentet och inte att det fanns en organisk sådan överhuvudtaget.


Hur effektiv den är vet jag inte eftersom jag inte har problem med fnasiga läppar men den gör läpparna lite mjukare tycker jag allt. Sedan gillar jag känslan av att ha gjort dem lite extra fina inför en festkväll t.ex. Nödvändig eller ej? Vill man ha en så är detta ett bra val.

onsdag 13 april 2011

WALA


WALA är moderbolaget som Rudolph Hauschka grundade 1936 i Tyskland för att framställa homeopatiska läkemedel. Det var först 1967 som den första hudvården såg dagens ljus. Då kom tre produkter, Rengöringscreme, Ansiktsvatten och Rosencreme.

WALA driver många projekt runt om i världen, vilket kanske inte är så känt för allmänheten. Man samarbetar med olika organisationer bland annat Tyska Agro Action som bekämpar hunger och fattidom över hela världen.

Rosos odlas i Afganistan, Bulgarien och Iran. Från Afganistan kommer ju tyvärr också opium men nu har bönderna ett alternativ genom rosodlingen och behöver inte vara beroende av opium för sin överlevnad. I alla länder där man har projekt bygger man också skolor, förbättrar sjukvård och drar in vatten till byarna.

I Iran finns ett område där ett projekt drivs vilket har gjort att arbetslösheten där är den lägsta i hela landet.

WALA betyder Warmth Ashes, Light Ashes och symboliserar den rytmiseringsprocess som är unik för Dr.Hauschka. Det var när Rudolph studerade rytm som han upptäckte att växterna liksom allt annat har en egen rytm som han ville bevara intakt från det att växten skördats till slutprodukten, dvs. våra krämer. Det är därför hudvården är så effektiv. Den är levande, liksom vi och vår hud är.

Växterna i produkterna odlas till stor del i den egna biodynamiska trädgården, kommer från viltväxande områden eller tas från odlingsprojekten. Arbetarna som skördar växterna får inte vara i trädgården om de har en dålig dag eftersom den negativa energin går över till växten och ger en sämre slutprodukt.

Hela WALA genomsyras av en tanke om respekt för allt levande och att vi alla är ett och sammanlänkade av en gemensam energi. Det märks väldigt tydligt i hudvården, genom alla projekt och sättet man arbetar på i alla led. Hos WALA arbetar man med kroppens inneboende läkekraft och intelligens och tar hjälp av naturens krafter det är det som gör hudvården så fantastisk. Vad kan vara starkare än vår egen kraft och energi?

söndag 10 april 2011

En vanlig arbetsvecka


Ujuj, nu har det varit dåligt med bloggandet igen. Jag har en intensiv arbetsperiod bakom mig som avslutades igår. Så här såg den senaste veckan ut.


Lördag. Tåg till Göteborg kl 8.10 Mässa för Lifebutikerna. Pratade konstant i 4 timmar och delade ut sachetter, broschyrer m.m. Middag på kvällen med deltagare och leverantörer.

Söndag. Tåg tillbaka till Stockholm 10.40. Vila resten av dagen.

Måndag. Upp tidigt för att hinna med dagens vanliga arbete vid dator och telefon.

Tisdag. Tåg 07.10 till Göteborg igen. Denna gång för att utbilda Kick´s. Hemma i säng 22.00

Onsdag. Ännu en dag med datorer och telefon. Tidigt i säng för att nästa morgon stiga....

Torsdag. Upp kl 05.15 för att ta tåget kl 06.15 till Tällberg och konferens med Bergamottgänget.

Fredag. 17.00 tillbaka till Stockholm. Självklart försenat, det är ju SJ. Hemma 22.15.

Lördag. Upp och jobba på en mässa för Hälsokraft denna gång som jag stod själv på. Den var lugn och behaglig. Det fanns tillräckligt med tid för att prata med alla som länge de själva ville. Det är kul med mässor men det kan vara stressigt och det tar på krafterna att prata så mycket hur kul det än är.


Imorgon börjar en ny vecka och då ska jag bara åka tåg en gång. Denna gång blir det till Karlstad.

måndag 4 april 2011

Alfalfa

Har du inte provat att grodda förut kan jag varmt rekommendera att du gör det. Det är busenkelt. Av 1 dl groddar fick vi hela burken full och det blev klart på 4 dagar. Groddar är små lättsmälta näringsbomber som passar till det mesta. Alfagroddarna är bra att börja med eftersom det är så tacksamma och smaken är ganska neutral och mild. De innehåller proteiner och vitaminer varav a,c och e bildas under själva groddningen. De håller ca. en vecka i kylskåpet och på förpackninge står precis hur du gör. Som synes ökar de mycket i volym så ta en tillräckligt stor burk så att de får plats. Nästa gång ska jag grodda mungbönsfrön.