måndag 28 mars 2011

PR-Event


Som ni kanske har sett hos Hannah och Ellinor bland annat hade vi ett event hemma hos Dominika under helgen. Det bjöds på champagne, macarons och deltagarna fick hudvårdstips av mig och make-up lag av två duktiga tjejer om de ville.


Det var första gången och vi är väldigt nöjda. Det var skön stämning och fullt upp hela tiden.

En del av mitt jobb är att vara med på olika event och tillställningar och det är jättekul förstås.

Fantastiskt roligt att få träffa lite bloggare också och få ansikten där jag inte redan hade.


Eventet var för stora bloggar och inte specifierat till eko utan tanken var att sprida kunskapen till dem som inte känner till våra produkter och visa på alternativ till den konventionella hudvården. Jag tror en och annan kan bli ett fan.

lördag 26 mars 2011

Fin tidning

Ellinor efterlyste en svensk variant av Elysia. Det har vi inte i nuläget men vem vet vad som komma skall. Däremot har vi en fin liten tidining som går ut till våra återförsäljare. Två nummer har kommit ut.

Denna lilla gobit innehåller massor med tips om hur produkterna används, information om växter, porträtt av intressanta människor m.m. Förhoppningsvis kan vi utveckla det projektet vidare.


torsdag 24 mars 2011

En blogg i bloggen
Så blir det. Som en läsare kommenterat så händer det mycket roligt och inspirerande i mitt liv just nu så det är naturligt att jag kommer att blogga om det. Ni kommer att få veta mycket mer i en kategori som jag helt enkelt kallar för Hauschkabloggen.

Jag hoppas att den ska bli någorlunda frekvent. Mycket som ska hinnas med som sagt och våren är alltid en intensiv tid

Jag kommer att lyfta fram det jag tycker är intressant och viktigt, blandat med produktinformation, en del om mina arbetsdagar och annat som har med Dr.Hauschka att göra.

Jag lägger också in tidigare Hauschkainlägg där så blir det lätt att hitta.

Det är ett sånt fantastiskt hudvårdsmärke och WALA som moderbolaget heter gör så mycket för omvärlden i form av projekt som stödjer människa, djur och natur. Det är en verklig glädje att få vara en del av det.
På bilden ser ni en Isört som är huvudingrediens i Dr.Hauschkas medserie, utvecklad för superkänslig hud med eller utan exsem. Isörten växter i det allra hetaste Afrika och är trots det en av de mest fuktighetsbevarande växter som finns. Den har en unik förmåga att bevara vätska och kan dra upp salt med rötterna för att binda fukten i sig. Alla andra växter dör om de får i sig salt. I medserien finns färskpressad juice av denna ört tillsammans med läkeörter.

söndag 13 mars 2011

Livet just nu


Hej kära bloggläsare,

Som ni märkt så är det inte så ofta jag bloggar nuförtiden. Det beror försås på mitt nya jobb som tar upp all min tid. Jag lever min jobbdröm just nu och gör det som jag verkligen vill göra.

Att jobba med Dr.Hausckas fantastiska produkter och Bergamottgänget är så rätt det kan bli.

Jag är helt inne i Hauschkavärlden och desto mer jag lär mig desto mer fantastiskt och rätt blir det. Dr.Hauschka är så mycket mer än bara hudvård. Det är väldigt mycket att sätta sig in i, dels affärsmässigt, men också om hur moderbolaget WALA arbetar med tillverkning, olika projekt m.m.

Det finns inte tid och ärligt talat inget större intresse just nu för något annat i skönhetsväg vad gäller produkter.

Jag funderar på hur jag ska gå vidare med den här bloggen. Från början var tanken att jag skulle dela med mig av mina kunskaper, tankar och idéer och promota min salong som jag då tänkte öppna med Dr.Hauschka som huvudleverantör. Det är ofrånkomligt att det blir mycket Hauschka här eftersom jag verkligen brinner för det, samtidigt som det inte en företagsblogg.

Så hur ska jag göra? Jag har en idé som jag tänker över. Den är mer fokuserad på vad jag gör, mer personligt blir det. Jag låter det dansa runt i huvudet ett tag till och återkommer när bitarna har ramlat på plats. Det dröjer inte alltför länge.fredag 4 mars 2011

Blanda inte!När jag hör från kunder att produkter inte fungerar så visar det sig ofta att det är för att dem använder olika märken i hudvården. Ibland har de 3-4 olika märken samtidigt och en del blandar tom. naturkosmetik och syntetisk och är sen förvånade att det inte blev bra.

Så kan det naturligtvis bli om man hör mycket om en bra produkt och sen inte tänker på att den kanske fungerar på ett helt annat sätt än det man själv använder.

De allra flesta, för att inte säga alla hudvårdsmärken har ett upplägg där produkterna är tänkta att samverka för att få ett optimalt resultat och då fungerar det inte att blanda.

Det är heller ingen bra idé att byta produkter alltför snabbt eftersom huden behöver minimum en månad på sig för att man ska kunna se och känna resultat.


Mitt råd till alla som inte är nöjda och kanske tycker att de fått bristfällig information när de köpte produkten är att kontakta den svenska leverantören. Det brukar finnas en kundservice och alla vill att deras kunder ska bli nöjda.

Boka tid hos en ekologisk hudterapeut som jobbar med de märken som du vill använda. Tycker du att det verkar dyrt så är det ingenting mot vad det blir att ständigt köpa nya produkter som inte fungerar.

Fundera på om du är beredd på den process det kan innebära att enbart använda naturkosmetik. Emma har skrivit ett suveränt inlägg om den processen i sin blogg.


tisdag 1 mars 2011

Melissa Day Cream

Här är den. Dr.Hauschkas nya medlem i hudvårdsfamiljen. Melissa Day Cream.

Den är för en känslig blandhy med tendens till att vara torr, glansig, röd och något oren.
Den mattar ner blanka partier och ger fukt åt torra, lugnar och balanserar.

Den doftar underbar citrus från citronmelissen. Jag tror att den kommer att bli en riktig storsäljare.

Att veta om man verkligen har en blandhud kan vara lite trixigt men har du inte torra och feta partier samtidigt så är det inte det. Då kan du ha en yttorr, torr eller fet hud med eller utan orenheter och acne.