måndag 31 januari 2011

Fantastiskt för kroppen


För att få en fin hud är det viktigt att tänka på helheten. Allt påverkar oss. Vi kan inte separera någonting från något. Allt sitter ihop, hör ihop, även om det upplevs som om det inte gör det.

Kosten är en del. För optimal hälsa och skönhet vidarebefordar jag dessa tips som alla ekologiska hudvårdsterapeuter får lära sig. Jag har fått dem av en supergullig tjej som pluggar till det nu. Jag är själv inte ekologisk hudvårdsterpeut utan vanlig cidescodiplomerad med diverse påbyggnadskurser och utbildningar samt ett mångårigt brinnande intresse för rena produkter, naturkosmetik och ekologi.


  • Helnyponpulver. Stärkande för hud, bindväv,leder,ligament och ger kollagenet i huden näring och energi. Toppen för att behålla en fast hud alltså.

  • Brännässlepulver. Hjälper vid trötthet, stress och är ett komplett vitamin, mineral, klorofyll och antioxodantmedel.

  • PH-Kalk. Bra vid försurning, hudbesvär,ont i huvudet, benskörhet.

  • Msm. Svavell som bygger upp kroppens alla vävnader, hud, bindväv m.m.

  • Dinkelkli. Driver ut skräp från tarmen, joggar den, dämpar gaser och svullen mage.

  • Nakenhavre. Bildar en perfekt bakteriekultur i tjocktarmen, ökar immunförsvaret och rensar ut plack och fickor i tarmen.

Det här tas dagligen, gärna på morgonen som en drink UTOM Ph-Kalken som tas en halvtimme innan läggdags. Detta för att man blir avslappnad av kalket, du sover bättre och det inte ska störa andra processer i kroppen. Det bör ha gått två timmar efter middagen.

Du tar 1 tsk av varje. Jag blandar i ett glas med kroppstemperarat vatten, men det går såklart bra att göra en smoothie av det också och lägga till bär och frukt. Inte världens vackraste färg. Det smakar inte så mycket men gör så gott. Du hittar produkterna i hälsokostbutiken. Det finns olika fabrikat. Har du ingen hälsokost där du bor kan man också beställa här.

fredag 28 januari 2011

Flytande tvål


Det här är en riktigt härlig flytande tvål från Sonett som jag upptäckte när jag var på min utbildning till Dr. Hauschkaterapeut i höstas. Den finns i citrondoft också men jag tänkte att jag kanske skulle variera mig lite. :-) Jag har köpt refillen efersom det blir mest ekonomiskt och så häller jag den i min snygga tvålpump från Cult Design och har den som handtvål. Happy hands!


INCI: Aqua ( swirlat), olivate, potassium cocoate, alkylpoly-glykoside, alcohol, glycerin,l avendula, linalol.


tisdag 25 januari 2011

Skönt & Parfymfritt


Här är två härliga produkter för den som är en torris, hyperkänslig eller som helt enkelt föredrar doftfria produkter. Sensitive Facial Oil och Sensitive Max Moisture från

W Lifestyle Organics

Båda produkterna är väldigt skyddande och återfuktande så är man inte en supertorris räcker det att använda den ena tycker jag. Jag provade med båda men då gick dem inte in i min hud, en i taget däremot funkar utmärkt. Jag förespråkar fettfri nattvård så jag skulle använda dessa på dagen för att inte torka ut huden ytterligare genom att störa dess naturliga funktioner.


I serien finns också en rengöring, toner, regenererande olja och en ansiktsmask att komplettera med.

fredag 21 januari 2011

Eksem



Jag ser att det i olika bloggar är frågor om eksem, vad som fungerar och inte.
Jag vill tipsa om Dr. Hauschka Med som i sin serie har två krämer som är speciellt framtagna för dem med extremt torr hud, atopiskt eksem eller dermatit. Ice Plant Body Care Lotion och Intensive Ice Plant Cream.
Vi är alla unika och har olika orsaker till att vi har dessa hudproblem. Det finns dock en genitisk faktor att ta hänsyn till.
För att få koll på hur problemen yttrar och utvecklar sig är det bra att föra dagbok. Skriv upp vad du äter, vilka kläder du haft på dig, vad du har gjort under dagen och naturligtvis vilka produkter du använt till dig själv, städ och tvätt.
När du har atopiskt exsem kan du inte använda några som helst syntetiska material i kläder eller i dina produkter. Bomull och linne brukar vara de material som huden tål bäst.
Stress är en faktor som spelar extra mycket in där det kommer till eksem så se till att hitta det som du blir lugn och harmonisk av och gör det regelbundet.
Att träna regelbundet och äta en balanserad kost är också viktigt för att behandlingen ska bli framgångsrik, tyvärr har det ingen garanterad verkan på alla så det gäller att prova sig fram.
Atopiska eksem och dermatit är inte enbart en fysisk åkomma därför är det viktigt att man behandlas holsistikt. Mitt tips är att hitta en duktig homeopat eller annan alternativmedcinare som man känner förtroende för.
Vill ni testa krämerna så skickar jag gärna prover. Det är bara att maila mig.

måndag 17 januari 2011

Citronfavoriter


Lite gles uppdatering nu för tiden men jag har en del att fokusera på.

Här kommer i alla fall mina citronfavoriter för duschen. Jag älskar citron i all form av rengöring. Både till mig själv, disk, tvätt och rengöringsmedel. Det känns fräscht och man blir uppfriskad i hjärnan också. Dessa tre skiljer sig lite åt men är lika sköna på olika sätt.

Dr. Hauschkas är den krämigaste. Löddrar inte alls utan ger en mjukt krämig känsla. Bra om man har torrare hud. Ren känner man sig ändå, det är en vanesak om man vill ha lödder eller inte.
Weledas löddrar lite grann. Den brukar jag ha i träningsväskan. Superskön.
Organic Surge citronmint är en helt ny bekantskap. Mycket trevlig. Löddrar normalt och doftar lovely. Den får stanna i badrummet så hjälper också mintdoften mig att vakna.

Alla tre gör huden mjuk och fräsch så det är bara att välja efter tycke och smak.

onsdag 12 januari 2011

Inspiration i japansk miljö


Jag har varit med alla Dr. Hauschkaterapeuter på Yasuragi Hasseludden på inspirationsdagar.

Det är ett fantastiskt spa som jag inte hade besökt förut. Yasuragi har ett stort miljö och hållbarhetsengagemang och serverar en hel del ekologisk och kravmärkt mat. Rengöringsprodukterna är miljömärkta till 95%, man har uteslutit engångsartiklar, installerat klimatfönster, snålspolande blandare i duscharna m.m. Tyvärr är inte tvagningstvålen, hårschampot och balsamet ekologiska men jag hoppas att de kommer att bli det.

När man är på Yasuragi får man en yukata, som kimono fast i tyg och tofflor som man ska ha på sig under hela vistelsen. Man får även en baddräkt till badcermonin och allt får man ta med sig hem. Att vara i miljön är fantastiskt avslappnande. Allt går i ett lugnt och stilla tempo. Yasuragi ligger vid vattnet utanför Nacka så bara att titta ut är helt underbart.

Vi hade konferens men hann med att bada också. Bilden är tagen på kvällen och utanför fönstren är den heta utomhuskällan. Man fick inte fota egentligen men det visste jag inte då. Det är en upplevelse att ligga i det 40 gradiga vattnet och blicka upp mot stjärnorna och snön utanför.

En badcermoni enligt japansk sed kan man göra liknande hemma. Man behöver ett badkar, en pall, någonting att hälla ur, duschtvål eller kräm och en tvättlapp. Man sätter sig på pallen och fyller skålen med vatten och håller över sig gång på gång. Över huvudet också. Så blöter man tvättlappen och applicerar "tvålen" och tvättar i små cirklar mot hjärtat. Allt ska gå i ett lugnt tempo. När man är klar sköljer man med skålen på samma sätt igen. Sedan ska man krypa ner i en varm källa och det får bli det varma badet då. Där ligger man så länge det känns behagligt. Sedan kan man avsluta med en vanlig dusch om man vill. Efteråt dricker man vatten och äter färsk frukt. För att det hela ska bli ännu mer autentiskt kan man spela japansk musik.

Jag älskar den japanska inredningen och sov som en prinsessa i mitt futonrum. Är det någon som blev sugen på att åka dit eller läsa mer så går det bra här

lördag 8 januari 2011

REA-tips

Såg att Åhlèns City har 30 % på KORRES hela sortiment.
NK har reapriser på WELEDAS Rosenserie. Duschen var slut med det fanns mycket kvar av oljan bl.a.

onsdag 5 januari 2011

RS Handkräm


Handkrämer går åt "en masse" i dessa dagar. Jag brukar ha flera olika liggande lite överallt så att man alltid kan smörja in sig efter att tvättat händerna. Ja och så en i handväskan också.

Det här är ytterligare en av mina favoritprodukter från Rosenserien. Den är lätt i konsistensen och går snabbt in i huden. Händerna känns återfuktade länge. Det enda som jag personligen är lite tveksam till är att doften sitter i så länge. Jag är van vid eteriska oljor där doften snabbt försvinner så lite ovant är det med en som sitter kvar.

måndag 3 januari 2011

Rapsolja från Vikbolandet


Tillbaka framför datorn igen. Det var riktigt skönt att inte vara så uppkopplad fast jag har ju inte helt kunnat låta bli att titta in hos er helt fastän jag försökte.

Tack så mycket för era jul och nyårshälsningar. Jag blev jätteglad när jag såg att det var så många.


Helgerna har varit lugna och sköna och i år lyckades vi faktiskt att verkligen dra ner på julklapparna. Den ekologiska jag fick var den fina kallpressade rapsoljan från Sänkdalens gård. Det är kul att få en "vanlig" produkt som har en historia bakom sig och känns lite lyxigare. Sådana presenter är underskattade tycker jag. Smaken är speciell och min sambo gillar den inte alls, men jag älskar den och varvar den med olivolja i matlagningen beroende på vad jag ska göra. Sen är den en prydnad att ha framme i köket också, jättesnyggt bredvid färska kryddor när man har det.