torsdag 23 december 2010

God Jul!


Nu tar jag och bloggen julledigt. Jag tänker njuta av familj, vänner, god mat och långa härliga promenader. Ja det mesta som inte har med datorer att göra.

Jag önskar er alla en underbar God Jul och ett fantastiskt Gott Nytt År!

På återseende på andra sidan nyår.


Kramar, Katarina.

måndag 20 december 2010

En liten mirakeltub


I morse när jag vaknade upp kände jag att jag fått en blåsa på läppen. Föga förvånande eftersom jag brukar få det om jag stressar och är lite småförkyld. Som tur är hade jag precis hunnit beställa Acute Labimint Lip Care från Dr Hauschkas nya medserie.

Labiminten innehåller färskpressade växtsafter från ringblomma och rödsolhatt, salviaextrakt och jojobaolja bland annat förutom myntatn som gör att den doftar väldigt fräscht.

Efter att ha applicerat flitigt kan jag nu konstatera flera timmar senare att blåsan har krympt.

Fantastiskt! Få se om resultatet håller i sig. Eftersom jag var snabb att börja applicera så kan det hända att jag lyckats bromsa förloppet och vänt processen.

fredag 17 december 2010

Julklapp till mig
Hos Hannah var det ett inlägg och en liten diskussion om man ska köpa julklapp till sig själv.

Självklart ska man göra det. Det här blev den jag valde. Ögonskuggspaletten från Dr. Hauschka, Stone Colours Collection.

Den är verkligen supersnygg och användbar. Skuggorna är matta, har mycket pigment och är lättapplicerade. Den ljusaste är snygg som highlighter och den mörkaste både som eyeliner och om man vill sota. Det är en perfekt basskuggspalett som alla har användning för.

Bilden gör inte riktigt färgerna rättvisa. Dem är mindre rödaktiga och den mörkaste är brunsvart. Det får nog ev. bli en till julklapp eller nyårspresent i form av en ny mobil med bättre kamera eftersom mitt abonnemang ändå gått ut.

Finns i webshopen om man inte hittar den i butik.

tisdag 14 december 2010

Hårfint


Jag har ju gnällt en del över mitt hår den senaste tiden och till följd av det också provat olika för mig nya produkter. Jag vill ju gå över till ekohårvård och har använt det under hösten, med blandat resultat.

Jag följer med stort intresse diskussionerna i olika bloggar om ingredienser, vad som är vad. Inte helt lätt. Jag tänker som så att själva hårstrået är dött och därmed är det kanske inte lika petnoga med vad man har i längderna. Alltså skulle det kunna vara ok. med en stylingprodukt som inte är ekologisk?Hårbotten däremot är som huden och ska behandlas därefter så att inget täpps till och stängs av.

Jag har hittat en produkt som funkar både för hår och hårbotten och som känns fräsch och nyttig att använda. Neem Hair Lotion från Dr. Hauschka. Jag har satt på ett spraymunstycke. Jag tog det från ansiktsvattnet. Jag tycker att det är enklade att applicera på så sätt och det blir mycket drygare. Mitt hår får lite stadga av det och det funkar lika bra att spraya på vått som torrt hår. Härligt nu när håret blir lite elektriskt och hårbotten kan bli kliig av mössan.

onsdag 8 december 2010

Busybee, igen!


Jag har mycket att göra nu i december vilket jag väl knappast är ensam om. Årets stressigaste månad. Jag ska försöka hinna med att blogga också även om det blir lite glesare än vanligt. Jag jobbar ju hemifrån och då är det lätt att det blir för mycket tid framför datorn på tider när jag inte borde sitta där.
Apropå stress så har Dr.Hauscka en underbar ansiktsmask. Soothing Mask Antistress som passar perfekt att använda under perioder när det är mycket att hinna med. Den är extra bra på vintern eftersom den stärker hud och kärlväggar vilket är viktigt om man har brusta blodkärl eller känslig hud som lätt blir röd och irriterad. Den går också att lägga som en kur under dagkrämen under 4-6 veckor. Huden blir ordentligt lugnad och återfuktad.
Jag passar på att ta en paus med en kopp gott och avslappnande te medan masken verkar. Sedan är jag fit for fight igen.

tisdag 7 december 2010

Rosor, rosor, rosor


Jag älskar rosor. Dessa underbara fantastiska blommor. Så fort jag hör talas om en produkt som innehåller ros kollar jag upp den lite närmare. Jag har dock inte provat Weledas wildrosserie förrän nu. Rosen har vårdande och helande egenskaper och verkar både på vår fysiska kropp såväl som alla dem andra som vi inte ser. Bara att dofta på en ros gör att du känner dig väl till mods.

Wildroskrämerna är jättesköna och doftar härligt. De innehåller vildroskärnolja som är rik på essentiella fettsyror. Dagkrämerna som jag har provat finns i två varianter en lite lättare och en något fylligare. Bra tycker jag även om jag önskat att den fylligare hade varit lite kraftigare ändå.

fredag 3 december 2010

Nytt Schampo


Jag har under några veckor testat ett nytt schampo som har sina rötter i norsk folkmedicin.

Det finns för olika hårtyper och jag har provat enbärsschampot som är för normalt hår.

Det doftar jättegott och ger en aning lödder vilket jag tycker känns bra.

Ingredienserna är antingen viltväxande, certiferade enligt BDHI eller på annat sätt ekologiskt godkända. Det är fritt från parabener, mineraloljor och silikon. PH 5,5.

Håret känns mjukt, rent och fräsch och verkar fungera bra på mitt hår.

Här kan du läsa mer. Schampot kommer att finnas i Bergamotts webshop inom kort.