tisdag 30 november 2010

Ecodog


Lite out of topic för en skönhetsblogg kanske, men ändå inte. Vi vill naturligtvis även ge våra älskade vovvar ett ekologiskt liv. Det finns "skönhetsprodukter" för dem också.

Ecodog har öppnat en butik på skeppargatan 41 och finns sedan tidigare på herkulesgatan på kungsholmen. Jag är dock osäker på om det också är en butik eller enbart kontor.

Det blir allt vanligare att ha hund, eller så är det jag som ser dem hela tiden för att jag så gärna vill ha en själv;- så jag tycker att det är jättekul att det finns ekobutiker för hundar.

Butiken har ett brett sortiment och även en egendesignad miljövänlig koppelkollektion.

På bilden är ett tasscerat som skyddarna trampdynorna från vägsalt. nu på vintern och läker småsår och sprickor. Det innehåller olivolja, ringblomma och bivax.

söndag 28 november 2010

Det som kan göra skillnad

Det här med att använda exakt rätt produkter för rätt hudbild har stor betydelse när det kommer till vilket resultat du vill ha. Ofta finns det produkter som fungerar för många hudbilder, men bara några som är helt perfekta och ger det optimala resultatet.

I den hudvård jag använder finns t.ex. två rengöringsprodukter. En mjölk för att ta bort make-up och en kräm som är djuprengörande och poröppnande. Har man känslig eller torr hud kan man använda enbart mjölken på kvällen och krämen på morgonen vilket jag har gjort under flera år. Nu har jag sedan en månad använt krämen också på kvällen vilket har gett mig en helt annan hud. Jag kunde inte tro att skillnaden skulle bli så stor.

När det kommer till naturkosmetik har varje växt sin specifika betydelse och uppgift och sammansättningen av växter i produkten är väl genomtänkt och utarbetad för att få huden att fungera optimalt. Tänk därför också på att inte blanda produkter från olika serier även om de är ekologiska, dem kan vara uppbyggda på olika sätt. Även om du inte skadar huden med fel produkt så får du inte heller det resultat som du kan få. Huden är en spegel av hur vi mår på insidan och är helt sammankopplad med våra organ och känslor. Alla kan få en fin hud men det kräver olika mycket av var och en. Ibland är det livstilsförändringar som gör mest skillnad, i andra fall är det ett byte av en eller flera produkter som ger huden den exakt det den behöver.

Se till att du handlar av välutbildad personal som förstår dig, din hud och vad du behöver. Verkar det som om personalen inte kan tillräckligt, eller du kanske bara har möjlighet att handla på nätet eller på annat sätt, kontakta företaget som har produkten. Det finns oftast en kundtjänst eller annan ansvarig som mer än gärna hjälper till.

tisdag 23 november 2010

RS Läppcerat


Jag har använt Rosenseriens läppcerat med den nya formulan en tid. Jag har den med lavendeldoft. Förutom att jag tycker att den doften är alldeles för stark och inte passar på läppar är ceratet bra.


Den nya formulan känns mer krämig och inte grynig som den kunde göra förut. Den håller läpparna mjuka länge. Förpackningen är stor och prisvärd. Om jag köper den igen blir det med jordgubbvarianten som jag tycker mycket bättre om.

fredag 19 november 2010

Efterlysning Hårkur

Jag antar att jag inte är ensam om att få torrt och elektriskt hår den här årstiden.
Är det någon som har tips på produkter eller hårkurer som fokuserar på att ge fukt i första hand?
Jag har mycket hår men fina strån. Jag är ju relativt ny på att använda ekohårvård så jag har ingen koll på vad som finns.

tisdag 16 november 2010

Mailfråga

Jag har fått en fråga som jag har kortat ner något där läsaren vill vara anonym.

Hej Katarina, jag blev glad när jag hittade din blogg. Jag har nyligen fått upp ögonen för ekologisk hudvård och hudvård överhuvud taget. Jag är 32 år har två små barn och en fullspäckad vardag.Jag har torr hud som drar i ansiktet. Jag har också små ytliga blodkärl kring näsan och får ofta röda små fläckar eller reagerar på ansiktstvätt och krämer med att blossa och bli rödflammig. Jag får lätt pormaskar, särskilt under vinterhalvåret.
Ett annat problem är att jag ofta får acneutbrott runt mun och haka. Det kommer när jag är stressad och mycket orolig. Jag har också en del ärr efter många år med detta.
De perioder när huden varit bra är när jag har haft semester och kopplat av helt.

Vad ska jag göra? Vilka produkter ska jag använda? Ska jag ändra på min kost?
Tack för en jättespännande blogg. Hälsningar.....


Hej,
Härligt att du vill ta hand om din hud med ekologisk hudvård. Det är stor skillnad på den och syntetisk. Det är många som inte tål den och då kan huden reagera som i ditt fall.
På din beskrivning låter det som om du har en känslig hud som också har blitvit yttorr, vilket är ett annat vanligt problem när man använder syntetiska produkter.
Det är alltid svårt att ge exakt diagnos utan att se huden men du kan börja med detta.

På kvällen tar du bort makeupen med Dr. Hauschka Rengöringsmjölk. Sedan använder du Dr. Hauschka Rengöringscreme som öppnar stängda porer och lugnar en hud som lätt blir irriterad. Se under tidigare frågor hur den används. Därefter sprayar du ansiktet med Dr. Hauschka Ansiktsvatten Normal.
På morgonen använder du bara rengöringscremen och ansiktsvattnet. Sedan lägger du på Dr. Hauschka Rosencreme. Den lugnar och ger fukt och näring. Den är suverän nu när det börjar bli vinter.

För att ytterligare lugna huden och få den klar och fri från acneärr kan du lägga en mask två gånger i veckan. Den heter Dr. Hauschka Rejuvenating Mask Intensiv. Då lägger du den efter kvällsrengöringen och låter den verka under 20 minuter. Spraya med ansiktsvattnet efteråt.
Du kan också lägga ett tunt lager under rosencremen i 4-6 veckor som en kur. Det ger extra hjälp att få en jämn ärrfri hud.

Det här kan du börja med. Ha tålamod och låt huden ställa om sig och komma tillbaka till sina normala funktioner. Det är vad Dr Hauschkas produkter gör. Du har fin hud när du mår bra och inte stressar så jag tror inte att det ska vara så svårt att få ordning på detta. Du är väl medveten om ditt problem så att få egentid där du kan slappna av regelbundet är det bästa du kan göra för dig själv för att ytterligare hjälpa till. Var kreativ och kom på alla sätt du kan för att få loss tid. Skapa semesterkänslan några halvtimmar i veckan.

Kosten kan jag inte säga så mycket om mer än allmänt eftersom jag inte vet hur du äter. Maila gärna hur en typisk matdag ser ut så kan jag hjälpa dig bättre.
Rent allmänt gäller för alla att dra ner på socker och snabba kolhydrater. Få i sig bra fetter från ekologiska kallpressade oljor. Öka intaget av frukt och grönt. Dricka vatten och grönt te samt gärna äta kosttillskott under dem perioder där huden behöver extra hjälp. I vissa fall när huden är känslig kan man behöva minska på syran i kosten också, rött kött, salt mat, alkohol, stark ost och tomater är väldigt syrabildande. Se till att äta regelbundet. Sitt ner och ät och hoppa inte över måltider. Är det ont om tid så se till att alltid ha nödproviant till hands t.ex. frukt och nötter.

Prova det jag har föreslagit under en till två månader och se vad som händer. Sedan kan vi gå vidare med fler produkter eller byta ut någon. Lycka till!

/ Katarina.

måndag 15 november 2010

Rösta


Nu kan du gå in på Dr Hauschkas facebooksida och rösta på den makeup du tycker bäst om.

Vill du inte rösta så gå in ändå och få inspiration till din egen makeup.

Chicza Organic

Det låter som hudvård eller makeup, men det är ett ekologiskt tuggummi.
Chicza är det första biodynamiskt nedbrytbara och ekologiska tuggummit. Det kom redan för 120 år sedan men syntetiskt tuggummi började ju användas istället så det blev aldrig så stort.Nu introduceras det igen. Tuggmmit kommer från Mexicos sydöstra regnskogar där Chicleros-lokalinnevånarna, samlar in chicle från chicozapoteträd. Produkten härstammar från naturen och återvänder dit eftersom den är biodynamiskt nedbrytbar.

Jag har provat och som det står om proukten har den en annorlunda konsistens som gör att man för tugga mer, vilket är bra för käkarna. Jag undrade först om tuggummit verkligen skulle hålla ihop, men det gör det. Mintsmaken är god men sitter inte i lika länge som i ett syntetiskt tuggummi. Å andra sidan kanske man inte måste tugga på det i evigheter heller. Det är inte bra för magen.

Genom att tugga detta tuggummi kan man hjälpa sig själv, regnskogen och miljön. Vill du veta exakt hur? läs här.
Jag har bott många somrar i Spanien som tonåring och lärde mig ganska bra spanska.
Nu vet jag varför tuggummi heter Chicle.

torsdag 11 november 2010

Scen Naturlig Skönhet


Nu börjar tre roliga och hektiska dagar ute på mässan. Jag har varit och packat upp under några timmar och tjuvkikat hos de andra. Har du möjlighet att gå så gör det.

Vi kommer så klart att ha finfina mässerbjudanden i montern och jag kommer att göra hudaanalyser så vill du prova Hauschka men är osäker på vilka produkter som gäller så har du ett tillfälle nu att få hjälp.

Vi kommer att vara på scenen också. Vi har 9 makeupartister som under alla dagar kommer att lägga makeup på modeller som plockas på plats.
Showerna är
12/11 kl 16-17
13/11 kl 17-18
14/11 kl 16-17
Missa inte! Vi ses!

onsdag 10 november 2010

Min favoritdrake


Det är Drakens gröna te. Det har en neutral smak som gör att det passar bra om man vill dricka te till maten, vilket jag gör ibland. Speciellt gott till sushi och andra fiskrätter.

Teet kommer från sydamerika och tjänstgjorde som överlevnadsdryck för indianer under deras långa vandringar över berg och genom öknar. Teet innehåller;

Folsyra
Niacin
Askorbinsyra
Fosfor
Järn
Kalcium
Kalium
Kisel
Magnesium
Mangan

Det finns både som tepåsar och i lösvikt som man brygger i en presskanna. Jättebra näringstillskott.

tisdag 9 november 2010

Svensk ekologisk hårvård
Idag på väg till tandläkaren gick jag förbi ecohair som verkar vara en bra salong med humana priser.


Jag fick syn på en för mig ny svensk ekologisk hårvårdsserie, La Cordier, som verkar riktigt bra.

Föreget drivs av Inger som är frisör och utbildar inom örtfärgning, och hennes man Mikael. 2009 köpte de produktionen av Bileins ekologiska hårvård. Nu är produktionen vidareutvecklad. Parabener har tagits bort och nya fräscha råvaror lagts till.
I sortimentet finns inte mindre än 14 sorters schampo. Vad sägs t.ex. om lakrits och polkagris?

Det finns också vårdande produkter och inpackningar där jag är väldigt nyfiken på detoxleran som används som en inpackning innan örtfärgning och som en vanlig kur med mineraler.

Produkterna finna att köpa i deras webshop och hos återförsäljare.

fredag 5 november 2010

Minikurs om inre obalanser del 5.

Sista delen i denna lilla minikurs. Vad vore livet om vi har allt men ändå har missat....

NJUTNING och GLÄDJE. Vi kan äta hur bra som helst, träna, inreda vår drömbostad m.m. men det kommer ändå inte att kännas bra om du inte samtidigt njuter och gläds åt det du har och det du väljer att göra. Desto mer vi kan göra det i vardagen, det är ju ändå där vi oftast är, desto rikare blir livet. Dessutom tenderar dessa känslotillstånd att öka så det blir en positiv spiral.

Att hitta något i livet som inte bara är kul utan superkul och som ger en känsla av eufori ger riktiga glädje och energikickar som kan sitta i länge. Hitta det! Min euforikick är att dansa salsa.

I lägen när man har kört fast är det en bra hjälp att göra något kul istället så att hjärnan och sinnet får något annat att fokusera på, sedan brukar det gå bättre.

Mat kan vara en källa för både njutning och dåligt samvete. Vi tar upp näringen bättre om vi också njuter av det vi äter så gör det.

Njut och gläds åt dig själv också och dina erfarenheter. Det har en stor påverkan på hur du ser ut och känner dig och din hud och det var det som var grundfrågan i den här kursen. Vad gör man åt inre obalanser, som i sin tur påverkar huden. För att sammanfatta är det bra att:

*Minska så mycket på stressen som möjligt. Speciellt den inre.
*Sova gott och tillräckligt många timmar.
*Äta mat som passar just dig, som du och magen mår riktigt bra av.
*Yoga.
*Njuta och känna glädje.

Det här är mina bästa tips, och bra hudvårdsprodukter förstås.

Får man klämma?


Frågan jag fick är egentligen; Vad gör man när man har klämt fastän man vet att man inte ska?

Får man? Ja och nej. Nej om du har mycket som behöver komma ut, är så torr så att det inte går att klämma, har riktigt svår acne med bölder eller om du har en hud som är reaktiv, röd och känslig.

Ja om du har enstaka finnar och pormaskar och en i övrigt normal hud som inte är svårklämd.

Det bästa är att klämma planerat efter rengöring och att man gärna gör ett ångbad så att porerna är öppna. Så är inte alltid fallet och har man då varit där med fingrarna, och vem har inte det?så kan man badda med iskallt vatten så att området lugnas och porerna stängs. Sedan tar man ett ansiktsvatten innehållande trollhassel som är desinficerande och porsammandragande och baddar på.

Tea tree oil brukar det tipsas om ibland med det kan vara väldigt starkt att lägga direkt på huden. Däremot kan man ha några droppar i ansiktsångbadet. Dr.Hauschkas båda ansiktsvatten och Facial Steam Bath innehåller trollhassel. Specialen är bra till en fetare oren hud, annars tar men det normala. Det blir av naturliga skäl mycket Hauschkatips här i bloggen, men det finns garanterat andra märken som också har ansiksvatten med trollhassel.

torsdag 4 november 2010

Minikurs om inre obalanser del 4.

YOGA. Det här kan vara det bästa du kan ge din kropp och ditt sinne. Det som ekologisk hudvård kan göra för huden, återställa dess normala funktion, gör yogan för våra inre organ.

Det här kan yoga göra för dig:

*Förbättra immunförsvaret.
*Hålla kropp och sinne ungt och livskraftigt.
*Rena kroppen från gifter som samlats från en ohälsosam livsstil.
*Ge fastare och mjukare muskler.
*Avlägsna onödigt fett och celluliter.
*Förbättra immunförsvaret och ämnesomsättningen.
*Öka syresupptagningsförmågan.

Dessutom är det ett perfekt komplement till all annan träning. Kombinera med det du känner att du behöver, styrka eller kondition.
All träning är förstås bra men yogan påverkar insidan på ett mycket djupare sätt i och med att man jobbar med andning och kroppslås. Speciellt rotlåset när man jobbar med underlivet är bra för alla kvinnor. Sexlivet påverkas ju också positivt av det ;-)

Det finns många former av yoga så alla kan hitta något som passar dem. Jag har fallit för ashtangayoga som jag har praktiserat till och från i åtta år. Jag älskar det därför att jag alltid blir så klar i huvudet, lugn i kroppen och samtidigt får mycket energi. Precis som du vill känna dig.
Har man ingen sjukdom eller vet att något organ är nedsatt funkar vanlig yoga, annars finns det medicinsk också. Det har gjorts studier på Danderyds sjukhus med hjärtpatienter som har kunnat sluta med sin medicin efter att ha yogat under en period. Den har gått så bra att fler sjukhus nu tar in den. Ett steg i rätt riktning som jag blev riktigt glad när jag hörde om.

Ny svensk hudvård

Denna pressrelease trillade precis in i min inbox.


Verkar jätteintressant. Mycket snygg sida dessutom. Ska undersökas närmare.

http://www.wlifestyleorganics.com/

onsdag 3 november 2010

Minikurs om inre obalanser del 3.

Du är vad du äter. Eller? Nej du är den du är, men du har en kropp som du bor i. Du har ett sinne också . Båda påverkas av vad du äter så därför är det viktigt vad du väljer att äta.

KOST. Jag är säker på att du vet vad du ska äta. Ren närodlad mat till så stor del som möjligt. Jag behöver inte säga mer om det. Det finns mycket att välja på som är bra, men är du säker på att det är bra för dig? Råkost t.ex. är jättebra, men inte för alla. Du kanske mår bättre av att tillaga grönsakerna. Fibrer? En del fibrer blir alldeles för mycket för känsliga magar. Då gör det inte samma nytta som för en som verkligen behöver dem. Det kan tvärtom få dig att må dåligt trots det goda innehållet.
För att veta vilken mat som passar en själv bäst måste man bli medveten om hur det känns efter en måltid och timmarna efter. När vi stressar kan vi lura oss att tro att vi har behov av en viss sorts mat. Vi hinner inte känna efter utan kör bara på. I det långa loppet skapas en obalans som kroppen till slut tror är det naturliga tillståndet.Kroppen talar om vad den behöver. Att du dras till en viss typ av mat kan betyda att det är den du just då behöver, men inte om du är obalanserad.
När du har ätit en måltid som är rätt för dig ska du känna dig behagligt mätt, bli pigg och få ny energi.
Mättnaden ska sitta i 2-4 timmar. Det är naturligtvis väldigt individuellt. Det ska kännas bra i magen hela tiden. Blir du trött eller får ett sockersug efter varenda måltid är det något som inte stämmer. Att bli sötsugen ibland är förstås helt ok. Äter du för lite fett eller protein kanske du inte håller dig mätt tillräckligt länge. För mycket kolhydrater skapar behov efter mer kolhydrater och socker. Blir du darrig, skakig och förbannad om du inte får mat har du fått ett blodsockerfall och behöver vara noga med att äta mellanmål så att du håller en jämn blododsockernivå. Mängden mat kan variera. Känn efter och lita på det.
Ät balanserat från alla kostgrupper och lägg märke till hur du reagerar på olika livsmedel. Strunta i alla märkliga dieter som går ut på att skippa eller minska drastiskt på olika kostgrupper. I dem är det ingen balans. Undvik dieter över huvudtaget. Satsa på bra livsmedel och träning istället. Att förbjuda sig att äta vissa saker brukar oftast resultera i att det är det enda man tänker på. Tillåt allt så går det lättare att känna vad man verkligen vill ha och behöver.
Äter du kosttillskott? frågar man mig ibland. Svaret är att det gör jag om jag känner att det behövs. Om jag har mycket omkring mig och slarvar med maten, har varit sjuk eller det är svårt att få tag på bra frukt och grönt. Att göra en smoothie med tillägg av nässelpulver, mighty greens lite bra olja eller något annat du behöver tycker jag är det perfekta mellanmålet.
Godis och efterrätter äter jag också. Jag väljer choklad( mörk och ljus) och naturgodis istället för vanligt. Bullar och glass. Mmm... Ibland när jag känner för det, och då njuter jag verkligen.
Gör det du också, av den mat du väljer som är bra för dig. Du kommer att må toppen.

tisdag 2 november 2010

Minikurs om inre obalanser del 2.

Att sova gott om natten gör underverk för hälsan, därför handlar detta inlägg om vår Zzzz.

SÖMN. Hur många timmar vi behöver är individuellt. Mellan 6 och 8 timmar brukar man säga. Det är få av oss som klarar oss med mindre timmar och heller inte så många som behöver sova mer. Viktigare än antalet timmar är kvaliteten på sömnen. Det är den som avgör hur utvilad du känner dig när du vaknar. Du behöver sova ostört och utan avbrott.


Det lönar sig att investera i en bra säng. Du har den länge. Prova ordentligt så att du får den hårdhetsgrad som är rätt. En för mjuk eller hård säng gör att du får ont i kroppen och inte sover riktigt avslappnat.Se till att du har täcke och kuddar som passar dig också. Är du varm av dig så välj ett svalare täcke och vise versa.

Svårt att komma upp?

Prova dig fram till hur många timmar du behöver sova. Har du svårt att komma upp kan det bero på att det är mitt i en sömncykel när kroppen är i djupsömn. Testa att ställa klockan tidigare eller senare tills du märker en skillnad. Börja med 15 min och öka 5 min åt gången. Det ska inte skilja mer än en timme åt något håll när du hittar den tid som är lättast att komma upp. Du ska ha dina timmars sömn som du behöver. Blir det fel får du prova med att somna tidigare.

En Wake-UpLight fick jag förra året. Jag kan ha svårt att vakna den här årstiden så jag tycker det är pefekt med denna. Den ljusa årstiden behövs den inte.

Svårt att somna?

Lavendel är avslappnande. Ta ett lavendelbad eller använd i aromalampa

Visualiera att du är på en plats du älskar som är sammankopplad med lugn och harmoni om du har svårt att somna. Jag brukar tänka att jag ligger på en skön gräsmatta i lagom varm sol och hör fåglar och andra sommarljud på avstånd. Det brukar funka.

Total Vila. Ett tips jag fick av en av mina lärare är att mentalt bestämma sig för att de två sista timmarna innan klockan ringer vara i total vila. Får man bara dessa två timmar klarar man sig bra om resten av natten är stökig. Säg till dig själv: Två timmar innan klockan ringer vill jag vara i total vila.

Ayur-Veda. Här är ett tips som lugnar sinnet. Det är oftast det som ställer till det när huvudet är fullt av tankar som inte går att stänga av. Innan sänggåendet blandar du 0,5 dl yougurt,1 tsk vallmofrön, 1 tsk honung och 1/4 tsk muskotnötspulver och äter. Det är jättegott.

Spikmatta. Blev påmind om denna. Värt att prova. Jag vet många som har bra hjälp av den.

Sov gott!

måndag 1 november 2010

Minikurs om inre obalanser del 1.

I de allra flesta fall beror hudproblem på inre obalanser, det läser vi i dem flesta svar om frågor på hudproblem. Vad kan man göra åt dem då? Jag tänkte ha en liten minikurs här och ge er mina tips och min syn på hur det kan fungera.

STRESS. Den vanligaste orsaken till problem över huvudtaget. Positiv stress mår vi bra av. När vi känner att vi orkar med, har energi och allt är kul även om det är mycket. Den negativa däremot kan bryta ner oss ordentligt. Dels när vi har för mycket, inte trivs med det vi gör, var vi är, vår relation etc. etc. Anledningen till att vi stannar i dessa situationer beror ofta på en låg självkänsla som är en konstant negativ stress. Det tänker vi kanske inte på. Att inte tycka om och tro på sig själv och ständigt kritisera sig för än det ena, än det andra är enormt nedbrytande för både kropp och själ.

Här är några idéer om hur du kan minska den inre stressen och förbättra självkänslan.


Gilla läget. Acceptans är steg nummer ett till att förändra en situation. Du kan inte ändra på något om du inte erkänner den som den är. Är det skit? Bra då vet du det och kan välja om du vill fortsätta ha det så istället för att du låtsas att allt är ok. och bli kvar.

Undvik att oroa dig. Lättare sagt än gjort men ett tips är att fokusera på det du gör just nu. Så fort du märker att du börjar tänka i orosbanor styr tillbaka till det du gör.

Jämför dig aldrig med andra. Kanske inte ens med dig själv om du vet med dig att du lätt tycker att du inte duger. Det finns alltid någon som är bättre och sämre än du. Som det ska vara.
Du är inte en sämre människa eller är värd mindre för att någon annan kan mer eller bättre.

Undvik att värdera det du gör. Det finns inget bra eller dåligt. Det finns variation, mångfald och erfarenheter och dem ska vi vara stolta över. Du gör ALLTID det bästa du kan just nu med dem förutsättningar du har. Det räcker. Livet är ingen tävling. Det är det du vill att det ska vara.

Lär dig att känna igen vad du mår bra av och lyssna på det. Gå dit du vill och gör det du älskar att göra. Självklart måste vi ibland ta hänsyn till omgivningen men det behöver inte vara en motsättning. Se till att ordna det för dig så att du får tid till det som ger dig glädje. Utöka sedan den tiden. Allt som ger positiv energi, föder mer positiv energi och nya idéer. Det är så du utvecklas och hittar din rätta väg i livet. Det ska vara roligt att leva och du ska må bra.

Ha tillit. Du vet vad som är rätt för dig. Vi är alla olika och har olika "kall" i livet. Värdera inte här heller. Inget yrke eller livsväg är sämre eller bättre. De är olika.

Undvik att vara alltför prestationsinriktad. Du måste inte lyckas med allt hela tiden. Att inte lyckas kan vara en större vinst och nödvändigare erfarenhet som tar dig till nya insikter.

Du kan välja. Kom ihåg att du alltid har ett val även om det är mellan pest och kolera. Du kan välja vad du tänker och hur du förhåller dig till allt och alla. Verkar det helt omöjligt så prova med att acceptera. Det betyder inte att du håller med om en situation utan att du ser den för vad det är, kanske helt för djävlig, du får ett bryt, men sedan kan du gå vidare och du bygger inte på någon inre stress genom förnekelse.

Undvik att identifiera dig med en situation, tanke eller känsla. Du är inget av dem. Du är den du är och allt det andra är något du upplever.

Var snäll mot dig själv och ta inte dig själv på för stort allvar. Att kunna skratta åt sig själv gör att man får skratta ännu mer i livet eller hur?Fråga dig själv, vad kan jag ge mig själv idag? vad kan jag göra för mig själv idag? Vad behöver jag just nu?