tisdag 31 augusti 2010

Renée Voltaire


Renée Voltaire skriver helt underbara kokböcker som jag älskar. Hela hennes filosofi passar perfekt med grön hudvård. Hon utfärdar dock en varning om hennes senaste bok Salig Blandning.

" Varning! Min mat kan förhöja din livskvalitet, hålla dig frisk, öka din medvetenhet och kreativitet, trolla bort pms, ge hår och hud ny lyster, förbättra kärlekslivet, väcka lyckokänslor och få ögonen att glittra.

Är det inte precis det vi vill att maten ska ge oss?

Hennes livmedel som finns på butikshyllan är ganska dyra, men jag tror att man kan försöka sig på att göra vissa produkter själv när man ser vad dem innehåller.

lördag 28 augusti 2010

Nagelfilning


När jag utbildade mig fick jag lära mig ett bra knep för att få en snygg form på nageln.

För det första ska du använda en glasfiberfil så att du kan fila fram och tillbaka utan att skada eller rispa upp nageln. Den räcker hur länge som helst och rengörs lätt med tvål och vatten. Tappa den inte på ett stengolv eller liknande bara för då kan den gå sönder.

TIPS! Håll filen vågrätt mot nageln och börja fila. Luta sedan filen längs fingertoppen så att du på så sätt får en lätt rundad form. Variera mellan sidorna och mitten. Du släpper aldrig kontakten med fingret utan filar i en pågående rörelse. Fila inte ner sidorna för mycket då bryts den lättare, speciellt om det är en längre nagel.

fredag 27 augusti 2010

Vilken stresstyp är du?


Är du medveten om på vilket sätt du stressar? För att kunna hitta rätt sätt för dig att minska stressen behöver du vara det. Här några av dem vanligaste typerna.

Är du den som tänker mycket, ligger och grubblar och vänder och vrider på allting, oroar dig för att det ska inträffa negativa saker? Då är du mentalt stressad.

Är det du som gör en massa saker hela tiden? Tar på dig uppdrag som kräver att du ständigt är på olika platser och sällan hinner sitta ner. Då kan du vara fysiskt stressad.

Har du lätt att gå in i och kanske svårt att skilja på dina egna och andras känslor och engagerar dig så djupt i andra att du tar på dig deras bekymmer? Ja då blir det förstås en känslomässig stress.

Du kan också vara en blandning av två eller flera och reagera på olika sätt i olika situationer. Är du en person som har nära till dina känslor kan det vara lätt att bli stressad där, men det kan också vara så att om det blir för jobbigt väljer du att handskas mentalt med känslorna istället och då blir det en mental stress.

Oavsett vilket du är så är min poäng att det är bra att lära sig att skilja på vad som är vad så att man kan ge sig själv det man behöver just då.

Vad kan man göra i dem olika situationerna då?

Mental stress minskar om du isället för att tänka så mycket gör saker fysiskt. Träning, matlagning, bakning, dans t.ex. Då får hjärnan en chans att vila, du släpper tankarna och blir avslappnad och pigg och så du löser problemen bättre. Yoga är suveränt för där är övningarna också gjorda för att sinnet ska slappna av.

Fysiskt stressade personer blir förstås bättre av att ta det lugnare, men man behöver inte vara helt stilla för det. Lugna promenader, tai chi, qi gong och lugna former av yoga går bra. Meningen är att du ska varva ner och hämta hem dig själv så att du hinner vara du i allt du gör också.

Känslomässig stress kan vara lite trixigt. Du vill inte sluta känna, men du behöver lära dig att skilja på det som är dina känslor och andras och förstå att du inte har ansvar för någon annan än dig själv i första hand. Det är en underbar gåva att vara väldigt inkännande men om man inte lär sig att handskas med det blir det onödigt jobbigt.


Grundtanken i att hantera stress är helt enkelt att göra något som bryter beteendet och att göra det så ofta det behövs så att det stressfria tillståndet varar allt längre.

onsdag 25 augusti 2010

Träningsoljor


Så här i nystarts tider är det många som börjar börjar träna och då också gärna är ivriga och tar i för mycket med en rejäl träningsvärk som följd.
Träningsvärk uppstår när muskelfibrerna i muskeln går sönder. Det ska dem göra eftersom det är så muskeln bygger upp sig och blir större, starkare och uthålligare.

För att minmiera risken att du får träningsvärk som gör alltför ont ska du undvika att öka antalet pass eller svårigheten för snabbt. När du tränar är det vikigt att värma upp musklerna försiktigt först och stretcha efterår. En del säger att det inte behövs stretch så man får prova sig fram till det som passar en själv bäst. Sedan beror det naturligtvis på vilken träning man utför.

TIPS! Smörj in kroppen med en olja som verkar cirkulationsfrämjande och lindrar värkande leder och muskler. Du kan smörja både innan och efter passet för bästa effekt. Du får hjälp att hålla muskler och bindväv mjuka och smidiga.

Här är två favoriter. Dr Hauschka Birch-Arnica Body Oil och Muscle Rub från Organic Blue.

tisdag 24 augusti 2010

Mer om kaffe

Jag fick en fråga apropå inlägget om kaffeskrubb.Frågan lyder som följer:

Har kaffet någon mer effekt förutom att göra huden len?

Jodå, det har det faktiskt. Kaffe innehåller både antioxidanter och koffein. Antioxidanterna skyddar cellerna mot för tidigt åldarande och koffein verkar sammandragande på minde blodkärl och gör att celluliter tillfälligt blir mindre synliga.

Man kan ta kaffesump och massera och skrubba huden med. Tänk på att det är fett och kan färga av sig i badkaret. Fettet är återfuktande och massagen ger extra behandling åt celluliterna.
Det går också bra att blanda kaffe eller kaffepulver med honung eller olja och tillsätta citronsaft. Då förstärks effekten av kaffet genom att det sura löser ut dem aktiva beståndsdelarna.

måndag 23 augusti 2010

Organic Blue


Jag erkänner, lika bra på att använda ekologisk hudvård, lika dålig är jag på att använda ekologisk hårvård. Jag har provat ibland men inte varit riktigt nöjd med produkterna.
Nu har jag hittat något som verkligen fungerar. Jag passade ju på att fynda hos http://www.blogger.com/www.gemenskapgron.se och hittade detta schampo och balsam. Jag valde det för torrt hår eftersom jag färgar mitt.( nu har det konstig solblekt färg men det ska åtgärdas inom kort.) Har man riktigt torrt och kraftigare hår kanske detta är för snällt, men då tar man naturligvis fram sin kära olivoljeflaska igen och gör en inpackning.

Schampot löddrar bra och doftar härligt av citrus och ger volym som håller. Inget fett nertyngande med andra ord. http://www.blogger.com/www.organicblue.com

Rean hos gemenskap grön håller på till den 31/8 ser jag nu.

torsdag 19 augusti 2010

Kaffeskubb


Jag dricker gärna kaffe på morgonen. Tycker att doften är underbar och får en att piggna till. Ibland är det dock extra segt att komma igång och vad kan då passa bättre än att redan i duschen få njuta av kaffedoften i skrubbform. Det kan även vara ett alternativ för dig som inte vill dricka kaffe men gärna njuter av aromen.

Skrubben är underbar och blandas med olja,vatten eller honung. Du blir babylen.
TIPS! Välj en doftfri olja, annars känns inte den fantastiska aromen från skrubben.
Jag provade först med olivolja och det var inte så bra i det här sammanhanget.

UPDATE: Ser till min sorg att det är en utgående produkt så det är bara att försöka blanda själv. Den innehåller rårismjöl,kaffe,kakaopulver,socker och vanilj. Alla ekoprodukter så klart.

tisdag 17 augusti 2010

Osynliga "gifter"

Alla som är intresserade av naturkosmetik, bryr sig om miljön m.m. är så klart insatta i hur vi ska göra för att värna om naturen, äta ren mat och vara rädda om det vi har. Vi källsorterar, tänker på material i kläder och prylar och ser till att minimera utsläpp från industrier, biltraffik osv. So far so good. Men....

Har du tänkt på att tankar och känslor också kan räknas som föroreningar?

Det är jätteviktigt i allt det här att vi inte glömmer att ta hand om oss själva på det planet också. Det är lätt att ta hand om det vi ser fysiskt och lika lätt att glömma eller inte tro att det har betydelse det som vi inte ser.

Att styra sina tankar tror jag inte på det leder lätt till tvång och kontroll och när vi inte klarar det, det gör ingen, känner vi oss misslyckade och så var vi där igen.

Desto mer vi lär oss att lyssna på oss själva och göra val som är bra för oss och gör oss lyckliga, desto lättare är det att välja positiva tankar. Dem kommer av sig själva som en naturlig följd.

Det här gäller även det vi tänker om varandra. Vi har alla våra sidor och det ska vara så men vi gör varandra en tjänst om vi fokuserar på det som är positivt. Vi behöver inte gilla alla men respekt och medkänsla kan vi ha ändå.

En ren miljö inkluderar också energin oss människor emellan.

Varför säger jag det här? Jo, för att det påverkar hur du känner dig och också ser ut.Resultatet av din hudvård. Din utstrålning.

torsdag 12 augusti 2010

KryddnejlikaStressar gör vi alla lite då och då men om du tillhör dem som stressar så mycket att du nästan får magkatarr kommer här ett naturligt alternativ till apotekets alla tabletter.
TIPS! prova att tugga på kryddnejlika. Den är ganska stark så ta inte för mycket på en gång. Kryddnejlikan hjälper till att neutraliera magsyran så att du slipper den brännande känslan.

Jag har hittat en bra webshop som jag har lånat bilden ifrån där det finns ett stort utbud av ekologiska kryddor. www.kryddhyllan.com

onsdag 11 augusti 2010

Beautiful Blogger Award


Jag känner mig verkligt hedrad över att ha fått denna award.

Tack mammavitamin.blogspot.com för den.

Få se nu om jag hittar sju bloggar som inte redan har fått den.
Så var det det sju intressanta saker om mig själv. Nåja, fakta i alla fall:-)

1. Jag har svårt att hitta mellanläget i det mesta jag företar mig. Det är oftast allt eller inget för mig. Så har jag bränt ut mig två gånger också.
2. Jag har barnasinnet kvar och är riktigt fånig och lekfull ibland.
3. Jag har en inbyggd lögndetektor och märker direkt när någon ljuger eller när något i en situation inte stämmer.
4. Jag är övertygad om människors godhet och goda vilja.
5. Jag är hundnörd men älskar också katter och hästar och har vunnit första pris i en dressyrtävling när jag var tonåring.
6. Jag älskar "balkangung" och salsa, både att dansa till och lyssna på.
7. Jag är medial.

Dessutom är jag urdålig på att lära mig hur allt fungerar i blogger som att länka här t.ex.

Här är dem bloggar jag gärna läser själv och som jag vill ge awarden till.

elmikas.blogspot.com
fullkornsfia.blogg.se
lyckoljus.blogg.se
kabukibeauty.blogspot.com

naturligtsnygg.wordpress.com
sarahlinnealarsson.blogg.se
sparkibaken.se

tisdag 10 augusti 2010

Busy BusyDet är vad jag är just nu. Har mycket som jag ska få ihop. Det här med logistik är inte helt enkelt alla gånger.

Jag ska försöka få till något inlägg här också innan jag åker till Göteborg på fredag morgon.

fredag 6 augusti 2010

Nagelolja Nea Of Sweden


Jag älskar oljor så att använda en nagelolja i den dagliga vården är ett måste för mig. Jag har provat flera olika och många bra, men denna är den mest prisvärda.

Märket är nytt för mig och gör mig inte besviken. Oljan doftar gott, har skön konsistens och är mycket dryg. Det rekommenderas som vanligt att ta en droppe per nagel, men det räcker gott med en droppe till båda händerna!.

TIPS! Lägg en droppe på ena handens långfingernagel och gnugga alla nagelplattor lätt mot varandra genom att sätta knogarna mot varandra. Förstod ni? :-)
Då får man in nageloljan lätt och smidigt. Det sägs också att man stimulerar
hårväxten på så sätt. Inte vet jag men en trevlig bonus i så fall.

När vi nu ändå smörjer in oljan så kom ihåg tånaglarna också!

tisdag 3 augusti 2010

Prova Tibetansk AnsiktsmassageTibetansk Ansiktsmassage fungerar både som zonterapi och akupressur på en och samma gång.
Genom olika tekniker bearbetas ansiktets hud, bindväv, muskler och zoner, vilket aktiverar de inre organen.Kroppens energisystem balanseras, blodcirkulationen ökar så att slaggprodukter och stagnerad energi kan frigöras och slussas ut.

Behandlingen påverkar även att puls och blodtryck sänks och du känner dig lugn och harmonisk. Du förebygger ålderstecken men Tibetansk Ansiktsmassage har även visat hjälpa bra vid andra åkommor såsom

Acne, Stress, Orolig sömn, Glanslöst hår, Slapp och oren hy, Ansiktströtthet, Spänningshuvudvärk, Ögontrötthet och Allmän trötthet.

Jag kommer att gå delkurs 1 av 2 nästa helg och däremellan göra elevbehandlingar under 5 veckor till en mycket låg kostnad.

Är du intresserad av en behandling, maila mig så återkommer jag med plats och ytterligare information.

UPDATE Erbjudandet gäller hela oktober ut. Alla som hör av sig innan dess får elevpriset.